"Hoditi i zdravi biti"

FOTOGALERIJA / Danas u Poreču za zdravlje hodali učenici osnovnih i srednjih škola

| Autor: Glas Istre


Učenici porečkih škola danas su preplavili porečke šetnice u sklopu manifestacije "Hoditi i zdravi biti". U okviru ove 8. javnozdravstvene manifestacije, pod okriljem Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije u Poreču su hodali učenici i učitelji OŠ Finida i Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin te srednjoškolci iz škola SŠ Mate Balota i SŠ Anton Štifanić.

Porečko nastojanje da se promovira zdravlje, hodanje i boravak u prirodi kao najjednostavniji i najzdraviji vid tjelesne aktivnosti postiže svoj puni smisao kada se u tjelesnu aktivnost uključuju i porečka djeca i mladi. U danu je ukupno hodalo 1200 djece sa 150 odraslih pratitelja.

Djeca i odrasli voditelji porečkih škola proveli su dinamično aktivno i zabavno jutro u prirodi. Hodalo se po dvije šetnice. Od Naftaplina do Zelene lagune hodali su srednjoškolci, a od Picala do parka uz plažu Sv. Martin učenici Finide i OŠ B. Parentin.
Aktivnost su započeli u 8.30 te završili oko 13 sati.

Mlađa djeca škola B. Parentin i Finida su boravila u parku s igračkim spravama ispod hotela Materada dok su stariji školarci koristili gradski dječji park sa spravama i odbojkaškim igralištem na pijesku kraj uvale Sv. Martin. Igre, smijeha, zabave i dobrog raspoloženja nije nedostajalo. Učenici su se nadmetali u pojedinim igrama sa svojim učiteljima te je ovaj dan u prirodi osim igre i kretanja bio i način međusobnog druženja i povezivanja učitelja i djece izvan učionica i školskih klupa.

"Čitavu aktivnost sa Zdravim gradom je koordinirao te u konačnici taj dan i vodio stalni stručni suradnik, prof. kineziologije Zoran Jendrašić na čemu mu zahvaljujemo. Hvala ravnateljima, stručnim službama, školskim kineziolozima i učiteljima porečkih škola što prepoznaju manifestaciju "Hoditi i zdravi biti" te istu ugrađuju u svoje školske godišnje programe i partnerski realiziraju u zajednici zajedno sa nama", navode iz organizacije. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini