Dani Grada Labina

Fešte otvara Marko Škugor koncertom na Dubrovi

| Autor: Branko Biočić
Marko Škugor (Snimila Ana Krizanac)

Marko Škugor (Snimila Ana Krizanac)


Početkom kolovoza nastavlja se program Labin Art Republike, ali počinju i događanja vezana za obilježavanje Dana grada Labina. Prvi je na programu koncert Marka Škugora, sutra u 21 sat na Dubrovi. Mjesto održavanja koncerta nazvanog "Mediteranska večer" je amfiteatar Parka skulptura Dubrova gdje je prošlog ljeta nastupila klapa Cambi. Sadržajan i raznolik program kojim Grad Labin obilježava svoj dan nastavlja se iduće srijede, 9. kolovoza. U labinskoj starogradskoj jezgri na pozornici Špine nastupiti će Goran Karan s mjuziklom "Ljubav je fer", čiji je on glavni i jedini protagonist. Nastup započinje također u 21 sat, a ulaz će biti besplatan.

U petak 11. kolovoza u Gradskoj galeriji s početkom u 20 sati održava se 26. Labinski uzlet likovnosti na kojem će likovni umjetnici iz Labina i vezani za Labin izložiti svoja tematska djela nastala kroz zadnjih godinu dana, ovoga puta na temu labinskog zvonika Sv. Justa i njegove povijesti duge čak četiri stoljeća. Izložba će ostati otvorena do 20. kolovoza, a galerija će biti otvorena svakodnevno od 10 do 14 i od 18 do 22 sata.

Vrhunac obilježavanja Dana Grada biti će Noć Grada Labina u subotu 12. kolovoza. Uvijek brojne posjetitelje ove gradske fešte ove godine očekuje besplatan dvosatni nastup Doris Dragović. Prije i nakon njenog nastupa za dobru atmosferu pobrinut će se popularni Replay Band, a za ljubitelje alternativnijeg zvuka osiguran je rokerski đir kod Špine, gdje će nastupati riječki cover rock band Whiteheads te Donkey Hot iz Zagreba.

U predvečernjim satima, sa startom i ciljem na Titovom trgu, održat će se 25. Atletska utrka Grada Labina. Prijave i podizanje startnih brojeva bit će na lokaciji ispred Gradske lože, a nakon utrke na istom će se mjestu biti podijeljene nagrade najboljima.

Program obilježavanja Dana Grada Labina nastavlja se u ponedjeljak 14. kolovoza. U 19:30 sati u atriju Narodnog muzeja Labin u labinskom starom gradu, bit će predstavljena knjiga "Res Publica Albonessium" u izdanju Udruge Katedra Čakavskog sabora Labin. Po završetku promocije, u 20.30 sati na Špini slijedi predstava za djecu "Zbrko i Oli" u izvedbi Ri Teatra.

U utorak 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, u 8:00 sati s Titovog trga kreće tradicionalni Planinarski pohod na Skitaču, pod vodstvom članova P.D. "Skitaci". U 11 sati u Župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u labinskoj starogradskoj jezgri bit će održana svečana misa u povodu blagdana Velike Gospe i Dana Grada. U srijedu 16. kolovoza na imanju OPG-a Roguljić Novak u Ripendi, preko puta Lovačkog doma, bit će podijeljene nagrade za najljepše okućnice i balkone u gradu, koje za svaki mjesni odbor na području Labina biraju predstavnici Grada, Komunalnog poduzeća 1. Maj i Turističke zajednice Grada Labina.

Na sam Dan Grada, u četvrtak 17. kolovoza, održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća, i ove godine na otvorenom, kod Špine, s početkom u 19.30 sati. Na istom će mjestu, s početkom u 21.30 sati, biti održan cjelovečernji koncert Radojke Šverko.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater