bili smo na biralištima na umaštini

Već od ranog jutra velik broj Umažana došao je ispuniti građansku dužnost. Ovo su njihova razmišljanja 

| Autor: Zvonimir Guzić
(Snimio Zvonimir Guzić / Glas Istre)

(Snimio Zvonimir Guzić / Glas Istre)


Na području grada Umaga otvoreno je trinaest biračkih mjesta. Prvih sedam je po okolnim mjestima Babići, Juricani, Petrovija, Seget, Bašanija i Murine, dok je posljednjih šest biračkih mjesta u Osnovnoj školi “Marije i Line” u Umagu.

Već od ranog jutra velik broj građana odlučio je ispuniti svoju građansku dužnost, tako da se na ulazima pred biračkim mjestima čekalo do desetak minuta. Za rani dolazak na birališta odlučila se većinom starija populacija, dok mlađi više preferiraju drugi dio dana.
O ishodu i željama ovogodišnjih izbora dobili smo različita razmišljanja građana.

(Snimio Zvonimir Guzić / Glas Istre)(Snimio Zvonimir Guzić / Glas Istre)

"Nemam baš previše očekivanja od ovih izbora. Dok se ne promjeni izborni zakon i pravosuđe, ne možemo očekivati značajnije promjene nakon izbora. Prvenstveno trebamo srediti pravosuđe, da bi vlast uopće mogla funkcionirati.” rekao je umirovljenik Zlatko.

"Od ovih izbora očekujem kontinuitet uspješnog upravljanja Hrvatskom sa vlašću koja se znala uspješno nositi sa svim problemima, od COVID-a do dva potresa, do rješavanja "Agrokora", limitiranja cijena energenata, oporba ne nudi baš ništa osim primitivnog vrijeđanja neformalnog vođe koji je uveo u politički diskurs primitivizam nepoznat u civiliziranom društvu.

Nadam se da će građani prepoznati vrijednosti koje nas svrstavaju i civilizirani svijet.” iznio je svoja razmišljanja Igor Šošter.

(Snimio Zvonimir Guzić / Glas Istre)(Snimio Zvonimir Guzić / Glas Istre)

"Ja bih želio da se promijeni vlast, a sa željama ne treba škrtariti." sa smješkom na licu rekao nam je Ladislav Beliga.

Provjerili smo situaciju i na izbornom mjestu broj 3 u Petroviji, gdje nam je izborno povjerenstvo reklo da je do deset sati izašlo 109 birača što čini oko 15% ukupnog broja onih sa pravom glasa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of