BJELOVAR

Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam

| Autor: Hina
(Foto Reuters)

(Foto Reuters)


Javni poziv za potpore u turizmu vrijedan 80 tisuća eura, koji se odnosi se na područje Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, raspisan je u ponedjeljak i trajat će do 29. svibnja, a njime Grad Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam.  

Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar javni poziv raspisala je treću godinu zaredom, a ovoga puta potpore će se dodjeljivati isključivo za kuće s bazenima, istaknuo je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

"Do sada smo imali malo olabavljene kriterije pa su se mogli dobiti poticaji i za, primjerice, uvođenje solara i za neke druge stvari, međutim ove godine isključivo idemo dodatno poticati najbolje i najljepše projekte kojima se stvara dodatan sadržaj i vrijednost", naglasio je Hrebak.

Minimalno sufinanciranje iznosi 5.000 eura, a maksimalno do 50 posto prihvatljivih troškova, što ovisi o kvaliteti prijavljenih projekata.

Javni poziv vrijedan 80 tisuća eura financiran je u jednakoj mjeri iz proračuna Grada Bjelovara i Turističke zajednice, a Turistička zajednica novčana  sredstva je osigurala iz nacionalnog fonda Hrvatske turističke zajednice.

Direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek ocijenila je da su dosadašnji pozivi donijeli jako lijepe rezultate u turizmu.

"Prošle godine ostvarili smo najbolje rezultate po broju noćenja i dolazaka od osnivanja Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar. Imali smo više od 33 tisuća noćenja i više od 11 tisuća dolazaka", rekla je. Dodala je da je tijekom prva četiri ovogodišnja mjeseca ostvareno oko 12 tisuća noćenja, a u isto vrijeme prošle godine bilo ih oko devet tisuća.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum