upisi traju do 20. siječnja

Potvrđene cijene: Smještaj u Domu u Labinu do tri tisuće eura mjesečno

| Autor: Branko Biočić
(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)


Upravno vijeće novog Doma za starije u Labinu koji će prve korisnike primiti sredinom veljače utvrdilo je cijene usluge smještaja za stambeni i stacionarni dio, Odjel za Alzheimer i Odjel za gerijatrijsku palijativu, s obzirom na tip smještajne jedinice i stupanj njege.

U stambenom dijelu za prvi stupanj njege cijena za jednokrevetnu sobu mjesečno iznosi 1.400 eura, za dvokrevetnu sobu 1.300 eura, a za apartman 3.000 eura. U stacionarnom dijelu u drugom stupnju njege jednokrevetna soba stoji 1.550 eura, dvokrevetna 1.450 eura, a u trećem stupnju njege jednokrevetna soba stoji 1.720, dvokrevetna 1.620, a trokrevetna 1.550 eura. U četvrtom stupnju njege korisnik će jednokrevetnu sobu plaćati 1.820 eura, dvokrevetnu 1.720 eura dok će u Odjelu za Alzheimer cijene biti najviše i to za jednokrevetnu sobu 1.950 eura, a za dvokrevetnu 1.850 eura mjesečno. U Odjelu za gerijatrijsku palijativu jednokrevetna soba stajati će 1.950, a dvokrevetna 1.850 eura mjesečno.

Punu cijelu smještaja plaćat će korisnici koji su primljeni u Dom u prvoj polovini mjeseca, dakle do 15. dana u mjesecu, dok će oni koji dođu u dom u drugoj polovini mjeseca, dakle od 16. do zadnjeg dana u mjesecu, taj prvi mjesec boravka plaćati polovinu pune cijene smještaja.

Sukladno odluci Grada Labina od 21. prosinca 2023. godine, Grad Labin sudjeluje u troškovima smještaja korisnika koji u trenutku smještaja imaju prebivalište na području Grada Labina najmanje pet godina i to 55 posto cijene smještaja i njege za korisnike čiji mjesečni prihod iznosi do 400 eura, 50 posto cijene smještaja i njege za korisnike čiji prihod iznosi od 400,01 do 650 eura, 30 posto za korisnike s prihodom od 650,01 do 800, eura i 10 posto cijene smještaja i njege za korisnike čiji prihod iznosi više od 800,01 eura.

Korisnici koji imaju sklopljen ugovor o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju nemaju pravo na sufinanciranje troškova usluge smještaja, a gradskom odlukom ne sufinancira se niti smještaj onima koji se odluče za apartman. Grad neće sufinancirati niti dodatne usluge koje Dom može pružati po posebnim cijenama poput pojačane prehrane, posluživanja u sobi ili apartmanu.

Utvrđene cijene usluga mogu se mijenjati ovisno o kretanju stvarnih troškova i poslovanja Doma, a njihovo usklađivanje obavljat će se najmanje jednom godišnje, u pravilu u siječnju za tekuću godinu.

- Zanimanje za upis koji je u tijeku je vrlo veliko, s obzriom na to da korisnici i njihova rodbina pripremaju potrebnu dokumentaciju, telefoni stalno zvone, ljudi dolaze osobno i pitaju. Sve rješavamo korak po korak, sve će biti u redu do sredine veljače kada će prva grupa korisnika useliti, rekla nam je ravnateljica Doma Đeni Zuliani Blašković.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum