U subotu

U organizaciji Lige protiv raka Labin održat će se Dan mimoza

| Autor: Sandra BRUBNJAK
Ilustracija (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Ilustracija (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


U organizaciji Lige protiv raka Labin, u subotu 21. siječnja 2023. godine, održat će se Dan mimoza, javnozdravstvena akcija posvećena ženama oboljelim od karcinoma vrata maternice i prevenciji te zloćudne i smrtonosne bolesti. Ciljevi akcije su osvješćivanje žena te poticanje na redoviti odlazak specijalistu ginekologije i opstetricije.

Punktovi akcije bit će smješteni u Konzumu, Opskrbnom centru, marketu na Katurama, centru Labina, gradskoj tržnici, u Rapcu, Nedešćini, Raši, Kršanu i Barbanu.

U ovoj javnozdravstvenoj akciji će se uz članice Lige na nekim punktovima nalaziti i učenici Gradskog vijeća mladih OŠ Matije Vlačića i OŠ I. L. Ribara koje djeluje okviru projekta Labin Zdravi grad.

Valja naglasiti da su cvjetove mimoza ručno izrađivali učenici produženog boravka OŠ Jure Filipovića Barban.

Na punktovima Udruge Liga protiv raka Labin će se osim cvjetova mimoza dijeliti i edukativni materijal.

U planu Lige protiv raka Labin organizacija je nekoliko javnozdravstvenih akcija godišnje kojima se obilježava borba protiv određenih vrsta karcinoma. Nikada nije previše naglasiti kako u organizaciji navedenih javnozdravstvenih akcija sudjeluje mnogo odraslih ljudi i djece dobre volje koji pružaju pomoć u njihovoj realizaciji. Nastavno na navedeno, Liga protiv raka Labin se ovim putem zahvaljuje na doniranim mimozama.

Veliko hvala svima!

Akcija će se održati u prijepodnevnim satima, od 8.30 do 11.00 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of