RIJEKA

Rijeka: Predstavnici grada i županije o suradnji i zajedničkim projektima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predstavnici Primorsko-goranske župnije i Grada Rijeke održali su u četvrtak sastanak o dosadašnjoj suradnji te se dogovorili nastavku suradnje, zajedničkim projektima i planovima za naredno razdoblje.

Župan Zlatko Komadina izjavio je kako su već dogovorili izgradnju novog centra hitne pomoći i Gorske službe spašavanja na Rujevici. Planira se servisni centar, garaža za sva vozila hitne pomoći, helidrom za polijetanje liječničkih ekipa i GSS-a te dom GSS-a. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 30 milijuna kuna, koju će financirati županija, dok će Grad Rijeka ustupiti teren, a još se razgovara o pravu građenja i uređenju vlasništva nad terenom.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović spomenuo i projekte ulaganja u travnjake na nogometnim igralištima, izgradnju dvorane Medicinske srednje škole, pitanje vlasništva objekata srednjih škola, sufinanciranja opreme za gradsku knjižnicu.

Filipović je najavio skoro sazivanje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća. "Nastavljamo tijekom narednog tjedna intenzivne razgovore oko formiranja većine, a to nije lako, jer svi imaju svoja viđenja, programe i interese, no, nadam se da su svi oni od centra na lijevo prihvatljiv partner SDP-u i našim koalicijskim partnerima".

"Razgovarali smo s predstavnicima PGS-a i postigli zadovoljavajuće preklapanje naših programa. Razgovarali smo i s predstavnicima Možemo!, koji su načelno izrazili želju za suradnjom, ali to još moramo konkretizirati u dodatnim razgovorima. Obavili smo i malo neformalniji razgovor s predstavnicima Akcije mladih i Unije Kvarnera," rekao je Filipović.

Komadina je  kazao da su pregovori u tijeku te da je cilj stvoriti stabilnu postizbornu većinu u Županijskoj skupštini, da se dogovore oko projektne suradnje i verificiraju ju kao postizbornu koaliciju. "Nadam se da će to uspjeti, a ako ne uspije, logika nalaže – manjinska vlada i nastavak dogovora tko će preuzeti skupštinu, kako ne bi došlo do situacije ponavljanja izbora."

Rekao je da je logično da koalicijska lista SDP-a, kao najjača lista, ponudi predsjednika Županijske skupštine te da će predložiti Lorisa Raka, dosadašnjeg predsjednika Kluba vijećnika SDP-a u skupštini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater