sabor

U utorak rasprava o izvješćima HNB-a

| Autor: Hina
Ilustracija (Snimio Patrik Macek/Pixsell)

Ilustracija (Snimio Patrik Macek/Pixsell)


Sjednica Hrvatskog sabora nastavlja se u utorak izlaganjem zastupničkih stajališta nakon čega slijedi rasprava o polugodišnjoj informaciji Hrvatske narodne banke (HNB) o financijskom stanju, stabilnosti cijena i monetarnoj politici u drugom polugodištu 2022. te prvom polugodištu 2023.

Riječ je o izvješćima koje Sabor nije stigao raspraviti u prošlom sazivu.

Intenzitet rasta gospodarske aktivnosti u Hrvatskoj u prvoj polovini 2023. godine bio je među najsnažnijima u europodručju, ponajviše zahvaljujući oporavku osobne potrošnje stanovništva i snažnoj potražnji za turističkim uslugama. 

Inflacija je tijekom prve polovine 2023. gotovo kontinuirano usporavala ponajviše zahvaljujući padu cijena energije, dok je temeljna inflacija, a posebice inflacija cijena usluga, i dalje bila vrlo postojana, navodi se uz ostalo u polugodišnjoj informaciji o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi monetarne politike u prvom polugodištu 2023.

Do kraja tjedna zastupnici će raspraviti još četiri izvješća o kojima nisu stigli reći svoja mišljenja u prošlom sazivu te zaključiti ovotjedni rad glasanjem u petak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of