ODLUČENO

Skupština Autotroleja odobrila povećanje plaća radnicima!

| Autor: Hina
(Snimio Vedarn Karuza / Novi list)

(Snimio Vedarn Karuza / Novi list)


Na Skupštini riječkoga komunalnog društva Autotrolej odlučeno je u petak da će se povećati plaće radnicima za 15 do 20 posto, ovisno o radnom mjestu, a sljedećeg tjedna potpisat će se aneks Kolektivnog ugovora.

Plaće će se povećati uvrštenjem naknade za efektivni rad u osnovnu plaću i povećanjem vrijednosti boda za 15 posto, izvijestio je riječki gradonačelnik Marko Filipović, predsjednik Skupštine Autotroleja.

Ispunjen glavni zahtjev

Povećanje plaća radnicima riječkog gradskog prijevoznika bio je glavni zahtjev istaknut na sindikalnom prosvjedu održanom 15. travnja na Korzu, pred gradskom upravom.

Tada je najavljeno da su se radnici Autotroleja spremni i štrajkom izboriti za povećanje plaća.

Nakon povećanja plaća radnicima Autotroleja u rasponu od 200 do 400 eura, prosječna plaća vozača doseći će 1500 eura. Povećavaju se i naknade za bolovanje sa 70 na 85 posto plaće, a naknada za rad nedjeljom i praznicima s 50 na 100 posto.

“Drago mi je da smo postigli dogovor, vozačima i ostalim zaposlenicima Autotroleja zahvaljujem na predanom radu i savjesnom obavljaju posla, koji u okolnostima deficitarnosti vozača vrlo često nije nimalo lak”, rekao je Filipović.

Povećanje od 1,43 milijuna eura

Dogovor je nakon nekoliko sastanaka postignut s reprezentativnim Sindikatom vozača i prometnih radnika Hrvatske, kojem se pridružio Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima.

Osim potpisivanja aneksa Kolektivnog ugovora izmijenit će se Pravilnik o unutarnjem ustroju i sistematizaciji radnih mjesta. Primjena počinje odmah tako da će povećanje biti vidljivo već na plaćama za travanj.

Ukupno procijenjen iznos za devet mjeseci iznosi oko 1,43 milijuna eura, od toga će Autotrolej iz vlastitih sredstava podmiriti 650.000 eura, a ostalo će se pokriti povećanjem subvencije.

Za Grad Rijeku izdatak za subvenciju porast će 394.000 eura za devet mjeseci, a prvotno planirana subvencija za ovu godinu iznosila je 3,97 milijuna eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum