šef dp-a

Penava: Zalažemo se za demokršćansku Europu

| Autor: Hina
Ivan Penava (Snimio Slavko Midzor/Pixsell)

Ivan Penava (Snimio Slavko Midzor/Pixsell)


Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava istaknuo je u utorak prilikom predaje Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijske liste za EU izbore da se zalažu za demokršćansku Europu.

"Zalažemo se za demokršćansku Europu, Europu svojih korijena, pitomu, kulturnu, uključenu Europu, sigurnu Europu, razvijenu Europu i na kraju Europu koja u velikoj mjeri odredila budućnost svijeta", rekao je Penava.

Nakon izvrsnih rezultata ostvarenih na parlamentarnim izborima i u jeku silnih pregovora i razgovora, dinamika je htjela da vrlo brzo ulazimo u kampanju za europske parlamentarne izbore, dodao je i pozvao birače da podrže DP i na europskim izborima.

Istaknuo je da su na listi DP-a za Europski parlament ljudi različitih profila, manje-više poznati javnosti. Voljeli bismo da DP po prvi put postane europarlamentarna stranka kao i da drugi kandidat s liste uđe u Europski parlament, kazao je Penava.

Na čelu liste DP-a je Ivan Penava, nakon njega međunarodni tajnik stranke Stephen Nikola Bartulica, a dalje su na listi Slobodan Novak, Branka Lozo, Jesenka Ricl, Davor Dretar, Ivana Mujkić, Dubravka Lipovac Pehar, Josip Jurčević, Ivica Kukavica, Anamarija Frankić i Stipo Mlinarić.

Dugo se bavim pitanjima kako će Europa izgledati danas i sutra, i dalje ću ustrajati u zastupanju onih načela i uvjerenja koje sam do sada jasno komunicirao, poručio je Bartulica.

U utorak navečer kandidacijske liste za EU izbore predali su još Hrvatska stranka građanskog otpora, Pokret za modernu Hrvatsku i Agrarna stranka - Pokret za hrvatsku poljoprivredu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of