KONCERT

PrimaveranDO: U pulskom Circolu nastupili maturanti glazbene škole

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Maturanti pulske glazbene škole

Maturanti pulske glazbene škole


U pulskoj Zajednici Talijana održan je koncert maturanata pulske glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova naslovljen "PrimaveranDO".

Prva je nastupila klarinetistica Ariana Orlić koja je za ovu prigodu odabrala Poulenceov repertoar, mentor je bio Branko Škara, a korepetitorica Veronika Ravlić. Nakon nje nastupila je pijanistica Đeni Orbanić s Beethovenovom "Sonatom op. 27 br.1 - Andante", a njezina je mentorica Vinka Burić. Uslijedio je harmonikaš Erik Mirković Bachovim djelom "Preludij i fuga u a-molu BWV 559" i Scarlattijevom "Sonatom u h-molu K377 L263", a mentor je bio Marijan Kopčić.

Flautistica Pave Kunjašić izvela je djelo E. Bozze "Soir dans les montagnes" (mentorica Maja Petrović, korepetitorica Ana Obrovac), a Toni Kos, još jedan klarinetist, Brahmsovu "Sonatu No. 2 in Es 1. Allegro amabile". Mentor je bio Branko Škara, a korepetitorica Maša Pavićević. Harmonikašica Chiara Moscarda odsvirala je Markovićevo djelo "Golden Rocks in the moonlight" te Kusjakov "Images of the passing time". Njezina je mentorica Orhida Antunović.

Violinistica Letizia Ulika Roce imala je na repertoaru djelo H. Wieniawskog "Poloneza u D-duru", njezina je mentorica Kristina Sponza, a korepetitorica Ana Obrovac.

Posljednji je bio Leonardo Rojnić, harmonika s djelom F. Paraća "Ples barunice" uz mentorstvo Mie Grozdanić.

Radi se o talentiranim, višestruko nagrađivanim glazbenicima koji su u posljednjih godinu i nekoliko mjeseci djelovali u otežanim uvjetima, uz manje mogućnosti nastupa, no uz veliki rad, trud, angažiranost samih učenika te mentora, izvrsni rezultati nisu izostali, što je navela i ravnateljica škole Romana Vuksan Zuban.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum