LABIN

POGLEDAJTE LIVE STREAMING KONCERTA IZ LAMPARNE: Labinska nezavisna glazbena scena u spomen na rudarsku prošlost - nastupa osam bendova

Kao dio obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike danas će u kultnom DKC Lamparna nastupiti devet bendova i izvođača, od kojih su se neki ponovno okupili i uvježbali baš za ovu prigodu. Sviraju: Loell Duinn, Predrag Ljuna i bend, SDP Trio, The Dreks, Protest mozga, Ver Ballem feat. Nex, Storm i Holivud ribe

| Autor: Branko BIOČIĆ
Koncert u povodu 100. obljetnice Labinske republike

Koncert u povodu 100. obljetnice Labinske republike


Prije desetak godina, svjetlo dana je ugledala prva kompilacija labinske nezavisne glazbene scene "20 let". Kao dio obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike danas će na istom mjestu na kojem se održao i prvi promotivni koncert labinskih alternativaca i rockera - u kultnom DKC Lamparna nastupiti devet bendova i izvođača, od kojih su se neki ponovno okupili i uvježbali baš za ovu prigodu.

U spomen na rudare koji su se još davne 1921. pobunili protiv talijanske uprave što se kasnije pokazalo kao globalno prvi organizirani antifašistički pokret, njihovi potomci održati će svoje koncerte njima u čast. Nastupit će Loell Duinn, Predrag Ljuna i bend, SDP Trio, The Dreks, Protest mozga, Ver Ballem feat. Nex, Storm i   Holivud ribe.

Uz same nastupe bendova u sklopu koncert publika će se moći vratiti u povijest kroz priče i intervjue s izvođačima, a bit će prikazani i glazbeni spotovi te posebni video kadrovi Labina, koji je povodom velikog jubileja "odjeven" u svoje slavljeničko svjetleće ruho.

Koncert je realiziran uz potporu Grada Labina i u organizaciji labinske Udruge IKS, a zbog poštivanja svih epidemioloških mjera i preporuka održava se bez publike, te se može pratiti isključivo on line putem interneta, ali i u programu Radio Labina. Tako Labin po prvi puta dobiva svoj live streaming koncert alternative glazbe, a cijeli će event biti snimljen i naknadno dostupan za gledanje na brojnim web servisima.

Program počinje u 19 sati projekcijom video spotova, a prvi od devet bendova koji u live prijenosu sviraju povodom 100. obljetnice Labinske republike nastupiti će već u 19.30 sati. Prvi u 19.30 sviraju Loell Duinn, u 20 sati na redu su Predrag Ljuna i bend, a   20.35 SDP Trio. U 21.05 nastupa The Dreks, a 21.40 Protest mozga. U 22.15 je na programu Ples, a u 22.45 Ver Ballem feat. Nex. U završnici s početkom u 22.55 sviraju Storm i u 23.25 Holivud ribe.

Također, danas od 19 sati moguće je pogledati i audiovizualni show na spomeniku Rudaru borcu kao i 3D mapping na Trgu labinskih rudara i to od 19.21 do 20.21 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater