MEĐUNARODNI USPJESI

Nova nagrada za mladu pijanisticu: GIULIA TIMEA FIORANTI OSVOJILA TREĆE MJESTO NA NATJECANJU U ŠPANJOLSKOJ

Giulia Timea Fioranti nagradu je osvojila na međunarodnom pijanističkom natjecanju Franz Liszt Center Piano Competition, koje je ove godine održano online

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Giulia Timea Fioranti

Giulia Timea Fioranti


S međunarodnog pijanističkog natjecanja Franz Liszt Center Piano Competition, koji je ove godine održan online u Španjolskoj, mlada pulska pijanistica s njemačkom adresom, 13 i pol godišnja Giulia Timea Fioranti, osvojila je treću nagradu.

- Iako i u ovim teškim vremenima, kada nema nastupa uživo, što svakako nedostaje svima nama, a posebno djeci, stalno vježbamo, snimamo, te dajemo maksimum, nagrada nas je silno iznenadila i razveselila. Nastojimo sudjelovati na svim natjecanjima, makar virtualno, gdje se najmlađi svaki put "susreću" s novim žirijem, novim kandidatima, što svakako otvara mogućnost za još bolji i predaniji rad, i za veće izazove.

Naravno da je raditi online teško, puno toga nedostaje, no život ide dalje i moramo se potruditi održati kvalitetu te glazbeni život i dalje aktivnim. Giulia, koje će u svibnju napuniti 14 godina, sudjelovala je u kategoriji djece i mladih od sedam do 13 godina, a tu su se online predstavili pijanisti iz cijeloga svijeta, od Sjedinjenih Američkih Država do Japana, Tajlanda, Poljske, Danske, Turske i Kine. U njezinoj kategoriji nastupilo je stotinjak djece i mladih, veli njezina majka i mentorica, inače i sama afirmirana pijanistica Tatiana Šverko.

O rezultatima na natjecanju u Španjolskoj su odlučile, kako je objavio žiri, nijanse u interpretaciji. Giulia Timea Fioranti i tijekom posljednjih 12 mjeseci u znaku lockdowna i novog normalnog prisustvovala je nizu online pijanističkih natjecanja te je osvojila i četvrto mjesto u Njemačkoj na "Clavis Bavaria 2020", posebno priznanje na Piano Talents International Competition Milano, treće mjesto na Danubia Talents International Music Competition Budapest i dobar rezultat na Città di Albenga 2020.

- Takva natjecanja ne služe samo za pokazivanje talenta, nego i za rast i napredak s umjetničkog gledišta, zaključuje Tatiana Šverko.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini