MOR ROLL PREDSTAVIO SVOJ NOVI CD

MOONLIGHT SONGS: Pjesme za intimnije prigode

| Autor: Mladen RADIĆ
(Neven LAZAREVIĆ)

(Neven LAZAREVIĆ)


Pulski glazbenik Mor Roll, pravim imenom Vedran Šilipetar jučer je u Tappo baru predstavio novi CD "Moonlight songs".

Ukupno se na CD-u nalazi 19 pjesama i to obrada koje je Šilipetar odsvirao na klaviru i otpjevao, od rocka preko funka i soula do moderne i suvremene klasike.

Na CD-u koji traje sat vremena tako se nalaze obrade Beatlesa, Bee Geesa, Johna Lennona, Billa Withersa, Amy Winehouse, Henryja Mancinija, Franka Sinatre, Erika Satieja, Yana Tiersenna i drugih. Kako kaže Šilipetar, "pjesme su to koje najbolje liježu uz intimnije prigode, poput večere uz fino vino i svijeće".

- CD je štampan u mojoj autorskoj nakladi i to sam napravio iz razloga jer već neko vrijeme živim od tih obrada, sviram sezonama po hotelima i restoranima i nekako sam osjetio potrebu da ih zabilježim i na svakoj ostavim svoj autorski pečat. Pjesme sam ja odabrao, one su vrhunske, to su stvari koje spadaju u klasiku 20. stoljeća, mislim da neke nisu uopće jednostavne. Pokušao sam dočarati dojam kako zvuče uživo, bez previše šminkanja, samo klavir i vokal, kaže on.

CD je napravio da mu posluži kao svojevrsna vizit karta, ako dođe u bilo koji grad u Europi da može pokazati što svira. U međuvremenu priprema i autorski album koji planira objaviti kroz godinu ili dvije, a ovo je jedan "odmor od autorstva", kako kaže.

"Moonlight songs" sniman je u Rojcu uz pomoć dugogodišnjeg suradnika Sandra Butkovića te su zajedno snimili CD. "Mislim da smo napravili pristojan posao", kaže Šilipetar koji je svoje sviračko iskustvo formirao svirajući na pulskim ulicama i trgovima.

- Meni je ulica fenomenalna. Planiram ići živjeti negdje vani i gdjegod dođem, vjerojatno me opet čeka ulica. Ne bježim od nje. Vidio sam genijalne muzičare koji su svirali na ulici, kaže.

Koga zanima kako "pjesme na mjesečini" zvuče u Šilipetrovoj obradi može do CD-a doći putem Facebook stranice Mor Roll/ glazbenik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater