KONCERT I IZLOŽBA

KLUB ULJANIK: Danas i sutra Roštiljarka live 2019.

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Old Night

Old Night


Dvodnevni program Roštiljarke live 2019 počinje večeras u pulskom klubu Uljanik. Prva večer ovogodišnje Roštiljarke donosi koncertni program u sklopu kojega će nastupiti pet metal bendova različitih stilova, dok će subota biti u znaku izložbe grafita naslovljene "Pula to je (k) raj!".

Večeras točno u 21.45 sati u klubu Uljanik starta koncertni maraton, a kao uvertira u 21 sat počinje DJ program. Nastupit će mladi heavy metal bend Arrival, za koje organizatori kažu da predstavlja budućnost pulske scene. Pulu predstavlja i "već nadaleko poznata grind/death mašina" – DropTheHammer, a premijerno iz Rijeke na Roštiljarku dolaze "vrhunski symphonic blackeri" - Empire Of Hell, te ponajbolji doomeri u državi - Old Night te odlični thrash/death Zagrepčani - Nether. Prema satnici Arrival svira od 21.45 do 22.20, Old Night je na pozornici od 22.30 do 23.15 sati, Dropthehammer od 23.25 do 5 minuta iznad ponoći. Nether je na sceni od 15 minuta nakon ponoći do 1 sat. Empire of hell sviraju o 1.05 do 1.55 sati, a nakon koncerta je DJ program.

Subotnji program je u znaku priče o vremenu i nekadašnjoj sceni u Puli uz otvorenje izložbe "Pula to je (k) raj!" još uvijek živih pulskih grafita posvećenih alter, rock, punk, metal i drugim underground stilovima glazbe. Najavljeno je sudjelovanje i razgovor s akterima scene osamdesetih i devedesetih.

- Svaki od do danas preživjelih 200-ak grafita na području grada Pule ima svoju vlastitu priču, trenutak kada je autor ispisujući ga odveo u vječnost, a tek nekoliko slova, naziv pojedinog benda, ime osobe ili svojstveni simbol, iscrtavaju te govore više no mnoge pretenciozne publikacije te enciklopedijski materijali zajedno, ističu organizatori.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of