ZAGREB

GITARIST I BIVŠI ČLAN SMITHSA JOHNNY MARR nastupit će na INmusic festivalu

| Autor: Hina
(Hina)

(Hina)


Johnny Marr, jedan od najboljih svjetskih gitarista i nekadašnji član kultnih bendova The Smiths, Electronic, The The i Modest Mouse, nastupit će na ovogodišnjem INmusic festivalu, koji će se održati na zagrebačkom Jarunu od 24. do 26. lipnja, izvijestio je u četvrtak organizator festivala.

Johnny Marr surađivao je u svojoj bogatoj karijeri s najvećim svjetskim glazbenim imenima poput Oasisa i Bryana Ferryja, a njegovi snažni gitarski riffovi zaslužni su za proboj The Smithsa na svjetsku scenu.

Marr je svirao u nekoliko manjih bendova prije nego je 1982. s pjevačem Morrisseyjem okupio legendarne The Smiths. Grupa je postala jedan od najznačajnijih britanskih bendova svih vremena, a Marr je iz benda otišao 1987. godine.

Nastavio je raditi s brojnim kolegama, poput Talking Headsa, a par godina kasnije oformio je alternativnu grupu Electronic s Bernardom Sumnerom (New Order) i Neilom Tennantom (Pet Shop Boys).

Marr je 2003. objavio album "Boomslang" na kojem prvi put pjeva. Surađivao je s brojnim bendovima poput The The, Modest Mouse i The Cribs.

Na solo karijeru se odlučio 2013. kada je objavio album "The Messenger". Godinu dana kasnije uslijedio je "Playland", dok je "Call the Comet" objavio prošle godine.

Johnny Marr će na 14. INmusic festivalu odsvirati presjek hitova iz karijere, a publici će predstaviti i nove pjesme.

Na ovogodišnjem INmusic festivalu nastupit će The Cure, Foals, Suede, Garbage, The Hives, LP, Santigold, Kurt Vile & The Violators, Frank Turner & The Sleeping Souls, Sofi Tukker, Peter Bjorn and John, Skindred i dr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of