DAŠAK SVJETSKE SCENE U PULI

ARCTIC MONKEYS I TAME IMPALA - sve je spremno za dva velika spektakla u Areni. Jeste li znali da će nastupiti i sin legendarnog Bona Voxa iz U2?

Za koncert Arctic Monkeysa publiku će zagrijavati mladi četveročlani sastav iz Dublina u usponu - Inhaler - čiji je frontman Elijah Hewson sin legendarnog Bona Voxa iz benda U2

| Autor: Tea TIDIĆ
Alex Turner (Arcitc Monkeys) / Sin Bona Voxa Elijah Hewson (Inhaler)

Alex Turner (Arcitc Monkeys) / Sin Bona Voxa Elijah Hewson (Inhaler)


Dva velika glazbena dana u organizaciji Charm Musica očekuju nas u utorak i srijedu u Puli, kada se na pozornicu Arene penju Arctic Monkeys i Tame Impala.

Jedan od najznačajnijih svjetskih indie rock bendova, Arctic Monkeys, nastupa u utorak, 16. kolovoza, a dan nakon njih, u srijedu 17. kolovoza, i to prvi put samostalno u Hrvatskoj, koncert će održati australska rock-pop senzacija Tame Impala.

Arctic Monkeysi vratili su se na pozornice prvi put nakon "Tranquility Base Hotel & Casino" turneje, koja je završila 2019. godine, i to s prva dva koncerta održana u Istanbulu 9. i 10. kolovoza.

Naime, bend je u studenom najavio nekoliko odabranih koncerata za ljeto ove godine, i to u Hrvatskoj, Češkoj, Turskoj te Bugarskoj, pa je tako i Pula stigla na popis odabranih destinacija.

Sve ulaznice za najavljene koncerte rasprodane su u rekordnom roku, pa tako i one za koncert u pulskoj Areni, a oni koji su uspjeli doći do ulaznice imat će priliku uživati u koncertu jednog od najuspješnijih britanskih bendova koji su se pojavili u posljednje vrijeme. Valja napomenuti da je pulski koncert jedan od rijetkih cjelovečernjih na njihovoj turneji, jer većinom nastupaju na festivalima.

Za koncert Arctic Monkeysa publiku će zagrijavati mladi četveročlani sastav iz Dublina u usponu - Inhaler - čiji je frontman Elijah Hewson sin legendarnog Bona Voxa iz benda U2.

Vrata Arene se za publiku otvaraju u 18.30, Inhaler kreće u 20 sati, a Arctic Monkeys u 21.15.

U srijedu, 17. kolovoza, Tame Impala ispunit će Arenu svojim jedinstvenim spojem rocka i popa, svjetla i slike. Direktno s pozornica velikih festivala, pulski koncert će biti jedan od rijetkih samostalnih nastupa za Tame Impalu ovo ljeto. Kreativni motor ovog australskog benda je Kevin Parker, koji je autor svih pjesama i jedan od najutjecajnijih glazbenih umova modernog popa i rocka posljednjeg desetljeća, koji je kao autor i producent surađivao s The Weekndom, Travisom Scottom, SZA-om, Lady Gagom, Markom Ronsonom, Kanyeom Westom i mnogim drugima, a kao izvođač slovi kao jedan od najutjecajnijih vokala posljednjeg desetljeća.

Nastup Tame Impale u Puli dio je svjetske turneje kojim promoviraju "The Slow Rush", četvrti studijski album koji nastavlja niz odličnih izdanja, a među ostalim osvojio je i dvije nominacije za prestižnu nagradu Grammy.

Tame Impala

Tame Impala

Odnedavno Tame Impala ispunjava radijski eter s novom uspješnicom, suradnjom s Dianom Ross u singlu "Turn Up The Sunshine" s nedavno objavljenog albuma filmske glazbe za "Illumination's Minions: The Rise of Gru". U pulskoj Areni kao predgrupa pridružit će im se i američki indie rock duo Mattiel, koji izvodi glazbu s daškom psihodelije i malo galopirajućeg honky-tonka s moćnim i uvjerljivim vokalom.

Za koncert Tame Impale ima još nešto malo ulaznica, koje se mogu kupiti online i na fizičkim prodajnim mjestima Eventim sistema. Vrata Arene otvaraju se u 18.30, predgrupa kreće u 20 sati, a Tame Impala u 21.15.

Zbog održavanja koncerata grupa Arctic Monkeys i Tame Impala, u utorak (16. kolovoza) i u srijedu (17. kolovoza) u večernjim satima za vrijeme trajanja koncerata neće biti dozvoljen promet motornih vozila na sljedećim prometnicama oko Arene: u Istarskoj ulici, od raskrižja sa Scalierovom ulicom do Trga Nimfej, na Trgu Nimfej, od Istarske ulice do Flavijevske ulice, na Šetalištu Nella Milottija, u Amfiteatarskoj ulici, u Scalierovoj ulici, od raskrižja s Istarskom ulicom do raskrižja sa Stiglichevom ulicom, u Nezakcijskoj ulici i na Trgu Ozad Arene.

Stanarima i vlasnicima poslovnih subjekata na tom području promet navedenim prometnicama će biti dozvoljen. Također, za vrijeme trajanja ukrcaja i iskrcaja opreme izvođača u određenim periodima u danu bit će otežan promet/sužena cesta ispred same Arene.

Organizatori mole sve koji dolaze na koncert da parkiraju na Rivi i na Mandraču, kako se u gradu ne bi stvarale nepotrebne gužve.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater