u rodnom gradu

Baby Lasagna dolazi na Sea Star

| Autor: Glas Istre
(Snimio Igor Soban/Pixsell)

(Snimio Igor Soban/Pixsell)


Favorit ovogodišnjeg izdanja Eurovizije, Umagež Baby Lasagna nastupit će na glavnoj pozornici Sea Star festivala u Umagu koji se održava od 23. do 26. svibnja.

Osim Lasagne, na pozornicu će stupiti i pobjednica Sanrema Angelina Mango.

Ovogodišnji Sea Star već je krcat dobro poznatim imenima sa svjetske i domaće glazbene scene poput Ofenbach, Victoria, John Newman (Hybrid DJ set), Hot Since 82, ARTBAT, Deborah De Luca, INIKO, Ian Asher, Joker Out, Buč Kesidi te predvodnici trap-ganga Senidah, Devito, Grše, Kuku$, tam & Jymenik, Rouzi, Zevin i Thicc Boi.

„Kao što je Konstrakta bila prvi domaći headliner u povijesti Exita, izuzetno smo ponosni što će jedan domaći izvođač, naš Umagež, predvoditi program Sea Stara. Baby Lasagna je nevjerojatno talentiran glazbenik i sigurni smo da ćemo na festivalu proslaviti Eurovizijsku pobjedu s fanovima iz cijelog svijeta“, izjavio je osnivač i direktor Sea Star i EXIT festivala Dušan Kovačević.

Baby Lasagna novi je glazbeni projekt umaškog kantautora Marka Purišića, čija je pojava na sceni oduševila slušatelje diljem Europe. Kroz, kako sam kaže, predvidljive glazbene aranžmane i melodije koje lako ulaze u uho, Marko svojim stihovima nastoji poslati važniju i dublju poruku o različitim problemima današnjice, a glavna mu je misija zabaviti slušatelja dok osvjetljava društvene i duhovne izazove s kojima se pojedinci i društvo susreću.

Važnu je poruku uklopio i u svoju pjesmu „Rim Tim Tagi Dim“ s kojom su se poistovjetili milijuni ljudi: pjesma na Spotifyju broji preko tri milijuna streamova, a spot je na YouTube-u u mjesec i pol dana skupio 2,7 milijuna pregleda.

Angelina Mango je 22-godišnja kantautorica i pobjednica 74. izdanja Festivala Sanrema, prva žena koja je u posljednjih 10 godina pobijedila na najvećem i najvažnijem glazbenom i televizijskom događaju u Italiji. 

Angelina će Italiju na Euroviziji predstavljati pjesmom „La noia“, koja je osvojila internet, zasad broji preko 25 milijuna pregleda na YouTube-u i čak 46 milijuna streamova na Spotifyju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater