stoner-psihodelična večer

Tight Grips i pulski band Šimije nastupaju u Kotaču

| Autor: Ian Tataj
(Press)

(Press)


Sastav Tight Grips i pulska grupa Šimije, dolaze u Klub Kotač u pulskom Rojcu, gdje će nastupiti u petak 12. travnja s početkom u 21 sat, a ulaznice se već mogu kupiti na web stranici kluba Kotač.

Tight Grips je trio koji već desetljeće kroji svoj zvuk u mulju, ali i na pozornicama. Posljednja velika svirka Tight Gripsa je bila u Močvari u tandemu s grčkim bendom Villagers of Ioannina City.

Bend iza sebe ima dva albuma, mnoštvo klupskih i festivalskih nastupa diljem Europe te nekoliko glazbenih nagrada, a zadnjih godina ih prate niski tonovi mono-syntha popraćeni na momente etno i gotovo metal utjecajima. Uz dosad dva vlastita izdanja, album "Storyline" te "Move Along", bend snima i treći album "Jewels" koji bi trebao biti dostupan 2024. godine. Taj album trebao bi definirati nove glazbene stavove koje je bend odlučno zauzeo proteklih nekoliko godina, kako prenose.

Ljubitelji alternativne glazbe moći će u Kotaču čuti pjesme s prethodna dva albuma te pjesme s nadolazećeg albuma, a bend za pulsku večer priprema duži set te se mogu očekivati i pjesme koje nisu čest dio njihovog repertoara.

Šimije, iako već u nekim "zrelim" godinama, kako za sebe govore "i dalje, umjesto da klate po oštarijama ili igraju nogomet na Verudeli, više vole sići u podzemlje Rojca i grijati se uz lampe pojačala. Traje to već neko vrijeme uz kraće ili duže stanke, uzrokovane svakodnevnim egzistencijalnim situacijama, no podzemlje je konstanta. Špirko, Sigi, Margi i Guda poznati su više-manje čak i površnim pratiteljima glazbenih zbivanja u gradu, a u ovoj kombinaciji rijetki su ih slušali".

- Priliku da ispravite propust ste dobili. Nemojte je propustiti, poručuju Šimije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater