energični petak

FOTO / Tight Grips i Šimije nastupili u Kotaču

| Autor: Mihael STOJANOVIĆ


U petak navečer u klubu Kotač u pulskom Rojcu, alternativna, lokalna grupa Šimije i zvijezde večeri, Tight Grips, održali su nastupe. Tight Grips, koji dolazi iz Karlovca i Duge Rese, obilježava svoju desetu godišnjicu postojanja, a znamenito za njih je da su imali i mini-turneju u Ujedinjenom Kraljevstvu te sad rade na trećem albumu.

Iako pulske Šimije nemaju javno dostupnu diskografiju, kao predgrupa su privukli veću pozornost, zadržavajući publiku u Kotaču. Ipak, atmosfera na oba koncerta bila je izuzetno energična kako i priliči ovim glazbenim žanrovima.

Energični bendovi

Trio Tight Grips osnovan je 2014., a stekao je popularnost svojim prvim demo albumom iste godine. Nakon uspjeha na Hrvatskom glazbenom festivalu 2016., bend je nastupao na raznim festivalima, uključujući Ferragosto Jam i Hoomstock, a u Ujedinjenom Kraljevstvu održali su i mini-turneju godinu nakon. Trenutno rade na trećem albumu "Jewels", koji će donijeti novi, eksperimentalni zvuk.

Bend je također održao značajne koncerte, uključujući nastup s Villagers of Ioannina City i na festivalu Tam-Tam.

Šimije, četveročlani sastav više su od samo prolaznika u pulskoj glazbenoj sceni. Sviraju punk i garage rock, a petkom navečer u podzemlju Rojca glazbenici Špirko, Sigi, Margi i Guda dižu atmosferu. Iako su povremeno bili odsutni zbog životnih situacija, njihov energičan zvuk punka uvijek privlači ljude.

Razgovor sa Šimijama i Tight Gripsima

Šimije iz Pule predstavili su se kao garage punk i rock band. Mirel Makovac i Vedran Unukić ispričali su nam da se glazbom bave već dugo, "ali nisu još naučili svirati", šali se Makovac. Unukić je dodao da je ovo mali izlet u krizu srednjih godina te da su svirali s nekim pauzama, no opet su se vratili i rade nove glazbene materijale.

Glazba im je hobi, a na upit o profitu izjavili su: "Ne može se zaraditi, to je čisti entuzijazam, to nije muzika za medije, to je opskurno... da želimo zaraditi svirali bismo cover bendove ili 'nosi mi se bijela boja'. Dok još imamo uši, sviramo jer je to dosta glasno, punk je“ izjavio je Makovac, a Unukić nadodao: "Na tome smo odrasli... to je prva ljubav kojoj se vraćamo...".

Dodali su da se puno više ulaže nego što se zarađuje. "Nedobog" sutra da umrem i da mi žena proda gitaru po cijeni po kojoj sam rekao da sam je kupio rekao je jedan od članova benda, ističući da su glazbeni instrumenti skup sport.

Poruke Tight Gripsa

- Mi smo rock glazba, a ja se već 15 godina se bavim glazbom. Trio Tight Grips bend postoji 10 godina, a ovo je naš prvi nastup u Puli te očekujemo da će atmosfera biti odlična, objasnio je frontmen benda Krešimir Čulić, a basist Matija Petrović, dodaje: "Sviram finu glazbu pa sam se došao zabaviti, a ovo mi je hobi. Glazba je za mene više kao side job".

Dominik Hrgić rekao je kako svira na bubnjevima od svoje 15. godine, a u ovom bendu je već punih 8 godina, kojem se pridružio 2016. godine. Hrgić i Petrović dolaze iz Duge Rese, u Karlovačkoj županiji.

- Imamo široku paletu ljudi koji nas vole slušati, a ljubav prema glazbi pojasnili su u izjavi, da ako je profit prioritet u glazbi, onda je bolje ni ne započinjati baviti se njome.

Na oba koncerta vladala je živa atmosfera koja je oduševila punkere i rockere.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini