Dobitnici Nagrade Status

Najbolji hrvatski instrumentalisti u ponedjeljak nastupaju u Jazz Houseu

| Autor: Mladen Radić
Giipuja (Snimio Vedran Karuza)

Giipuja (Snimio Vedran Karuza)


Najbolji hrvatski instrumentalisti, dobitnici Nagrade Status 2023, predstavit će se pulskoj publici na revijalnom koncertu u ponedjeljak od 20 sati u Jazz Houseu u hotelu Park Plaza Histria u Puli, a klub se nalazi gdje je nekad bio kasino.

Nakon uspješnih koncerata ove vrste, održavanih svake godine od 2015. do danas (po dva puta u Zagrebu, Osijeku, Šibeniku i Splitu), revija se poslije šest godina vraća u Pulu. Tako će na ovogodišnjoj koncertnoj reviji publika moći uživati u izvedbama raznovrsnih glazbenih stilova, od jazz standarda, funka, fusiona, preko rocka i ambijentalne glazbe, sve do modernih izvedbi uz elemente narodne glazbe.

Nastupit će Giipuja – Marko First, Aldo Foško, Tonči Grabušić, Damjan Grbac; Status All Stars Band – Mario Klarić, Vedran Ružić, Filip Pavić, Ivica Premelč, Luka Kramar, Dario Hleb, Bruno Urlić; Waveform Band – Miro Alduk, Ante Jurinović, Jan Ivelić; Hrvoje Harkanovac Kvartet – Slaven Batorek, Leon Ižaković, Dario Hleb, Hrvoje Harkanovac i Sterptet – Luka Vrbanec, Carlos Fagin, Nenad Mirt, Sebastian Stell, Branko Sterpin.

Osim dobitnika Statusa i članova njihovih sastava, u programu nastupaju i mladi talentirani glazbenici iz Pule – članovi grupe Razor (Toni Drandić, Masimo Lazarić, Frane Pavlić), kao i ovogodišnji dobitnik nagrade Status Juniori, zagrebački gitarist Luka Kramar. Po završetku koncerta održat će se jam session glazbenika i gostiju. Ulaz je besplatan.

- Ideja revije jest popularizacija same Nagrade Status te predstavljanje njezinih dobitnika u koncertnom okruženju, programom koji se ne svodi na jednu pjesmu, kako je to običaj na samoj dodjeli nagrade, već se na taj način dodatno ističu umjetnički potencijal i kvaliteta instrumentalista koji su osvojili Status, kažu organizatori iz Hrvatske glazbene unije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini