GRUPA LILIHIP

POGLEDAJTE VIDEO / Braća Bilandžić u spotu za "Radio Bla-bla" našli se u unutrašnjosti radio prijamnika

| Autor: Tea TIDIĆ
Grupa Lilihip (Snimio Danilo Memedović)

Grupa Lilihip (Snimio Danilo Memedović)


Novi spot grupe Lilihip za pjesmu "Radio Bla-bla" konačno je objavljen - a možete ga pogledati i na portalu Glasa Istre.

Kao što smo već pisali, tekst za ovu pjesmu je napisao Romeo Bilandžić, a glazbu i aranžman Paul Bilandžić, dok je sve snimano u Mast Records Studio te je producent Tonči Ante Bošnjak. Prateće vokale pjevala je Evica Čiček, gitaru je svirao Angelo Vitale iz Italije, dok je Nirvana Sfarini stručna suradnica na prijevodu teksta na talijanski.

Saznajemo kako je snimanje spota izgledalo "iza kulisa":

- Samo snimanje spota je odrađeno u jednom danu, a montaža i "peglanje" spota je trajalo puna četiri tjedna. Zanimljivo je da smo u jednom dijelu puna tri sata plesali i skakali poput skakavaca pred brojnim kamerama, bilo ih je sigurno 5-6 kamera, a snimatelj Bojan Prusac Bobo se penjao i po lusterima i po škalama da bi uhvatio što bolji kadar – rekao nam je da je čekao 20 godina da bi snimao spot od Lilihipa! Za svo to vrijeme mi smo popili – samo jednu čašu mlake vode. Nikako hladne, jer trebamo čuvati glasnice. Na kraju snimanja bili smo skroz mokri od znoja koliko smo skakali, sigurno smo skinuli koju kilu, definitivno ne trebamo ići u fitness centar, kažu braća Bilandžić.

- Pjesma "Radio Bla-bla" je posvećena radiju i slavi radio kao medij. Temperamentnog je karaktera i puna pozitivne energije. Sve zasluge da bi se ovaj spot i pjesma realizirali pripadaju Bojanu Pruscu Bobi i TV Novi koji su stvarno sve odradili, te Mast Records Studio i Tonči Ante Bošnjak koji su zaslužni za audio snimku, kažu članovi Lilihipa.

Lilihip su na pulskoj sceni pune 44 godine, a aktivni su na glazbenoj sceni još od školskih dana - njihov prvi album "Obavezan smjer" objavljen je 1979. godine. U svom opusu imaju pet albuma objavljenih za razne diskografske kuće, te stotine pjesama koje su snimljene kao singlovi i objavljene na raznim nosačima zvuka i digitalnim platformama.

- Sad nam predstoje razna gostovanja na TV postajama, a nadamo se da će biti i koncertnih nastupa, kažu Lilihip.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater