POGLEDAJTE VIDEO

Riječki kolektiv Mrave brojim objavili novi singl: Pjesma koja razotkriva neodgovorno ponašanje

| Autor: Tea TIDIĆ
Mrave brojim (Snimila Mara Prpić)

Mrave brojim (Snimila Mara Prpić)


Nakon zapaženog prvijenca "Zemlja Kamenog Bizona", riječki narančasti art kolektiv Mrave brojim u nešto promijenjenoj postavi u proljeće 2022. objavljuje singl "Yana brani Ukrajinu" a ovih dana prebrojava i drugi singl "Samoubojica".

Kako kažu članovi benda, "'Samoubojica' razotkriva neodgovorno ponašanje i nezdrave odluke prema sebi i drugima te posljedicama koje ih donose, no pozitivan outlook uz prisutan humor daje poruku kako pojedinac ipak može..".

- Mnogo je impulsa u kojima danas uništavamo i pretjerujemo, obezvrjeđujemo i nesvjesno reagiramo spram relevantnih i esencijalnih pojava kako u društvu tako i u osobnim stvarnostima. Konzumerizam, pasivnost, otuđenost, usamljenost, ekološka katastrofa, brzo preživljavanje samo su neke od naše kolektivne stvarnosti, naše svakodnevice.

U svoj toj kulminaciji nezadovoljstva, "Samoubojica" predstavlja tren ravnodušnosti i nepristranosti koji slušatelju nudi izbor, da sam za sebe odluči želi li pasivnim i destruktivnim ponašanjem ignorirati sve postojeće mogućnosti ili svjesno djelovati i preokrenuti putanju. Umjetnost je zasigurno prisutna kao snažan trigger koji senzibilizira svakog pojedinca. 'Skočit ću 3,4, sad', poručuju iz Mrave brojim.

Mrave brojim su Zoran Klasić Klas, Neira Mušić i Loris Zupičić. Tekst za novi singl potpisuju Zoran Klasić i Josip Bošnjak, glazbu je napisao Zoran Klasić a aranžman su napravili Mrave brojim.

Na snimanju su gostovale kao prateći vokali Katia Juroš i Lucija Baričević Luli.

Pjesma je snimana u studiju G.I.S u produkciji Mateja Zeca te je realiziran i zanimljiv video spot čiju režiju potpisuje talentirana riječka umjetnica Mara Prpić u suradnji s bendom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater