Ilustracija (Pexels)
Lazanje su jedno od poznatijih i većini omiljenih jela za koje mnogi ne znaju odakle zapravo dolazi. Za njih je potrebno dosta sastojaka, ali priprema je jednostavna, piše Tvornica zdrave hrane.
Iako mnogi vjeruju da odgovor na pitanje kako se rade lazanje najbolje znaju Talijani, prevarili biste se. Ovo jelo zapravo dolazi iz Grčke, dok naravno inačica istog postoji i u Italiji. Ipak, najzdravija inačica nalazi se kod nas.
Jeste li spremni probati odličnu povrtnu varijantu s provjereno kvalitetnim tijestom?
Zagrijte ulje u tavi pa dodajte gljive, tikvice, mrkvu i papriku.
Pirjajte sve pet minuta često miješajući pa dodajte umak od rajčice i zakuhajte.
Vatru stavite na lagano i kuhajte deset minuta.
U zdjeli izmiješajte pesto i ricottu.
U posudu za pečenje stavite dvije žlice umaka od povrća koje je gotovo u tavi pa na to poslažite listove lazanja.
Stavite na njih pola smjese s ricottom i dio umaka od povrća, dodajte mozzarelu pa preklopite s listovima za lazanje.
Ponovite postupak završavajući listovima, prelijte bešamel umakom i pospite mozzarellom.
Pokrijte folijom i pecite 30 minuta na 190°c pa otkriveno još 20 minuta.
Dobar tek!