U MOTOVUNSKOJ KONOBI "MONDO"

FOTO / Gastro doživljaj "Sjećanja / Ricordi": Zajednički gastro event trojice prijatelja i rođenih Motovunaca

| Autor: Milan Pavlović


Trojica prijatelja i rođenih Motovunaca Klaudio Ivašić, Klaudio Tomaz i Siniša Radetić u četvrtak su se okupili u motovunskoj konobi Mondo kako bi zajedničkim gastro eventom u ovo blagdansko vrijeme evocirali uspomene iz starih dana i zajedničkog djetinjstva provedenog na motovunskim uličicama.

Odrastajući, život ih je razdvojio, te je svatko krenuo svojim putem i postigao doista značajne rezultate u poslu koji je odabrao, a kako je poveznica tih poslova slavljenje hrane i vina, te uživanje u njima, njihovi susreti često krenu upravo u tom smjeru, baš kao što je to bio slučaj i s ovom zanimljivom gastro manifestacijom.

(Snimila Melani Tomaz)(Snimila Melani Tomaz)

Klaudio Ivašić koji je kao profesiju izabrao ugostiteljstvo, već 16 godina uspješno vodi motovunsku konobu Mondo u kojoj je održano druženje, dok je Klaudio Tomaz postao vrhunski motovunski vinar poznat po svojim autentičnim i izvrsnim vinima koja odražavaju karakter i terroir motovunskog kraja. Siniša Radetić vrlo mlad napustio je Motovun i u Italiji započeo karijeru vrhunskog chefa radeći u eminentnim restoranima sjeverne Italije. Trenutno je zaposlen u jednom od najuglednijih milanskih restorana Horto, koji je pod vodstvom Norberta Niederkoflera zaslužio Michelinovu zvjezdicu, i u kojem ima priliku raditi na razvoju nove restoraterske koncepcije "Ethical Time" koja podrazumijeva korištenje sezonskih lokalnih artikala udaljenih ne više od sat vremena od kuhinje u kojoj se pripremaju.

(Snimila Melani Tomaz)(Snimila Melani Tomaz)

Gastro doživljajem pod nazivom "Sjećanja / Ricordi" trojica prijatelja željeli su svojim prijateljima i gostima dočarati okuse i mirise njihova djetinjstva, koristeći se pritom vrlo modernim načinom u pripremi i prezentaciji.

(Snimila Melani Tomaz)(Snimila Melani Tomaz)

Naravno, doživljaj su upotpunili aperitivi destilerije Aura i vrhunska vina vinarije Tomaz a za samo sljubljivanje i paring u 8 slijedova zaduženi su bili somelieri Dea Ivašić i Matija Salopek pod budnim okom Antonija Tomaza.

(Snimila Melani Tomaz)(Snimila Melani Tomaz)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum