slatko iznenađenje

Za doček napravite "pijano grožđe" – ukusnu grickalicu koja će nestati u tren oka

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ako mozgate što da štosno pripremite za grickanje za doček sa društvom, imamo ideju – ušećereno "pijano" grožđe!

Kažemo pijano zato što se u ovom slučaju radi sa pjenušavim vinom tako da će ovo biti genijalna poslastica za odraslo društvo, i to s veoma malo kalorija.

Stoga, ako uživate u pjenušavom vinu, sada to možete činiti i grickajući ga!

Sastojci

  • 500 g zelenog grožđa očišćenog od peteljki
  • 250 ml pjenušavog vina
  • 3 žlice šećera u prahu

Priprema

Grožđe dobro operite, a zatim ga stavite u zdjelu pogodnu za zamrzavanje i prelijte ga pjenušavim vinom.

Ostavite da se marinira u hladnjaku barem dvanaest sati. Nakon što se "napilo" pjenušavog vina, grožđe ocijedite te ubacite šećer i zamrznite na minimalno dva sata.

Uživajte u "pijanom grožđu" odmah po posluživanju – tada je najukusnije!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater