GLAZBENO-SCENSKI SPEKTAKL

OVJENČAN S PET OSKARA Spektakularni "Gladijator" će 20 godina nakon nastanka 27. srpnja prvi put biti prikazan u Areni. DOLAZE I SVJETSKI POZNATE FACE IZ SVIJETA FILMA!

| Autor: Mladen RADIĆ

Dvadeseta godišnjica filma "Gladijator" obilježit će se na najljepšoj pozornici svijeta u pulskoj Areni 27. srpnja, a povod je 20. godišnjica ovog Oscarima nagrađenog djela.

Organizatori najavljuju izniman glazbeno-scenski program glazbe iz filmova "Početak", "Interstellar", "1917", "Da Vincijev kod", "Bilo jednom u Americi", i naravno "Gladijator", u izvedbi svjetski poznatog violinista Iskandara Widjaja i Nine Kraljić kojima će se pridružiti skladatelj i glazbenik Ozren K. Glaser te gitarist Tin Švegović, nakon čega slijedi prikazivanje "Gladiatora", prvi put u pulskoj Areni, pod zvijezdama na najvećem open air kino platnu uz izuzetno ozvučenje za jedinstven i neponovljiv doživljaj. Za sjajnu atmosferu svakako će se pobrinuti domaćini događanja kantautorica i glumica Elis Lovrić i kantautor Bruno Krajcar.

foto

Organizatori iz domaće tvrtke Dreamaker Productions ističu da ovakav koncept događanja ima značajnu ulogu u promociji Istre i Hrvatske kao filmske destinacije i iznimnih lokacija za snimanje filmova, posebice u vrijeme kada je nastavak kultnog "Gladijatora" u fazi predprodukcije.

Prvo prikazivanje "Gladijatora" na najljepšoj pozornici na svijetu svakako će biti jedinstven događaj. Dreamaker Productions najavljuje i brojne VIP goste iz filmske industrije, dobitnike Oscara koji će tom prigodom posjetiti Pulu, pa su tako najavljeni redatelj Stefan Ruzowitzky (dobitnik Oscara za film „Krivotvoritelji“) i dizajner zvuka Eddy Jospeh (dobitnik BAFTA nagrade za "James Bond - Casino Royale" koji je radio i na mnogim drugim poznatim filmovima).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum