Projekcija filma u Klubu PFT-a

Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: PROMO)

(Foto: PROMO)


S početkom u 20 sati večeras u Klubu Pulske filmske tvornice na programu je besplatna projekcija dokumentarca »Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma« o bračnom paru sociologa koji se mogu prepustiti svom ugodnom i mirnom umirovljeničkom životu te se aktivno priključuju pariškim »žutim prslucima« i borbi protiv kapitalizma.

Monique i Michele Pinçon-Charlot dvadeset i jednu godinu bili su voditelji istraživanja pri prestižnom Nacionalnom centru za znanstvena istraživanja gdje su primjenjivali koncepte Pierrea Bourdieua i analizirali životne navike imućnih građana iz perspektive njihova kapitala – ekonomskog, ali i socijalnog, kulturnog i simboličnog. Redatelj Carré-Agostini u ovoj filmskoj odi radosnom aktivizmu odgovor pronalazi u solidarnosti i intimnosti bračnog para. Prije projekcije film će najaviti, a poslije projekcije će s publikom film analizirati kulturolog i pulski umjetnik Igor Zenzerović.

Program je realiziran u suradnji s udrugom Restarted. Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, HAVC, Istarska županija i Zaklada Kultura nova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater