make the scene

Pulski filmski festival i United Media otvorili prijave za međunarodnu radionicu razvoja scenarija za serije

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Partnerski projekt Pula Film Festivala i United Media grupe naziva "Make the Scene", međunarodna radionica razvoja scenarija televizijskih serija, otvoren je za prijave autora i autorica (s produkcijskom kućom ili samostalno).

Filmaši se pozivaju da predstave svoje projekte za TV serije, a radionica će se održati u sklopu 71. Pulskog filmskog festivala (11. - 18. srpnja). Prijave su otvorene do 30. travnja, a prijaviti se možete na poveznici.

Šest najboljih projekata bit će odabrano za sudjelovanje u radionici gdje će kroz dva modula razvijati projekte i pripremati se za pitching koji će se održati tijekom Festivala. Prvi modul je na rasporedu online 15. i 16. lipnja, a drugi uživo za vrijeme Festivala, od 15. do 17. srpnja.

Od tih šest projekata, žiri će odabrati najbolji i njemu će pripasti nagrada od 10 tisuća eura te prilika za daljnji razvoj projekta s United Media grupom, vodećom medijskom kompanijom u jugoistočnoj Europi koja posluje u osam zemalja.

(Foto Pula Film Festival)(Foto Pula Film Festival)

U konkurenciju ulaze igrane televizijske serije bez ograničenja na format, broj epizoda i žanr. Projekti moraju biti napisani na engleskom jeziku, a broj prijava po kandidatu nije ograničen. Uvjet je da prijavljeni projekti na prethodnim natječajima, javnim pozivima i slično nisu dobili financijsku potporu ili nagradu bilo koje vrste.

Prijaviti se mogu projekti iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Slovačke, Češke, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova, Albanije, Grčke, Bugarske, Rumunjske, Italije i Austrije. 

Prijave moraju sadržavati kratku biografiju autora, odnosno autorskog tima, logline, sinopsis serije, sinopsis pilot epizode, karakterizaciju likova, treatment sezone i dvije raspisane scene u obliku scenarija. Povjerenstvo za odabir projekata zaprimat će
prijave pod šifrom, tj. bez informacija o prijavitelju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater