kultna veljača

Mjesec filmskih klasika u porečkom kinu

| Autor: Glas Istre
Scena iz filma "Klub boraca"

Scena iz filma "Klub boraca"


Kino Poreč nastavlja s projektom projekcija kultnih filmskih hitova započetim 2019. godine, te će se tako od 1. do 29. veljače na velikom platnu prikazati čak devet klasika sedme umjetnosti.

Filmovi će biti na rasporedu svakog četvrtka i na Valentinovo, a projekt se odvija u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč uz podršku Hrvatskog audiovizalnog centra u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj.

Prvi na rasporedu, 1. veljače, je "Klub boraca" Davida Finchera iz 1999. godine. Tjedan kasnije se prikazuju "Dr. Strangelove" redatelja Stanleya Kubricka te "Sretni zajedno" redatelja Wonga Kar-waija.

U tjednu zaljubljenih se na samo Valentinovo održava projekcija filma "Jules i Jim" Fran?oisa Truffauta, a dan kasnije su na rasporedu dvije projekcije: "Hotel Grand Budapest" Wesa Andersona i "Pasja ljubav" redatelja Alejandra Gonzálesa Iñáritua.

Predzadnji tjedan publici donosi "Do posljednjeg daha" Jean-Luca Godarda i "Noć na zemlji" Jima Jarmuscha.

Zadnjeg dana mjeseca, 29. veljače, prikazat će se "U toku vremena" redatelja Wima Wendersa.

Cijeli program je dostupan na internetskoj stranici i društvenim mrežama PUO-a Poreč, a ulaznice se mogu kupiti putem internetskog rezervacijskog sustava, radnim danom od 7 do 11 sati na blagajni Učilišta, uz prethodni poziv na broj 052/887-218 te sat vremena prije svake projekcije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum