HRVATSKO-PORTUGALSKI FILM

Kratkometražni film "Cul-de-Sac" uvršten u konkurenciju festivala u Clermont-Ferrandu

| Autor: Hina
Cul-de-Sac

Cul-de-Sac


Kratkometražni hrvatsko-portugalski igrano-eksperimentalni film "Cul-de-Sac" Vanje Vascarca i Mária Maceda uvršten je u natjecateljski program prestižnog festivala kratkometražnih filmova u francuskom Clermont-Ferrandu, koji će predstaviti još neke hrvatske naslove u svom 46. izdanju, od 2. do 10. veljače.

Animirani film "Borisova pekarnica" Maše Avramović, koja nastaje u francusko-švicarsko-hrvatskoj koprodukciji (Jadranska animacija) u dječjem će programu imati svjetsku premijeru, a poseban program posvećen europskim autoricama donosi još dva hrvatska animirana filma, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

"Cul-de-Sac" prati grupu skejtera zaglavljenih u trgovačkom centru, iz kojega se čini kao da nema izlaza. Trenutke provode tumarajući praznim hodnicima i prostorijama, dok ih mrtvo vrijeme polako sve više opkoljuje.

Film je svjetsku premijeru imao u konkurenciji portugalskog festivala Curtas Vila do Conde, a u francuskom Clermont-Ferrandu predstavit će u sklopu međunarodnog natjecateljskog programa, uz još 65 naslova iz 51 zemlje.

U sklopu programa programa s filmovima za djecu (Enfants) premijerno će se prikazati kratkometražni animirani film "Borisova pekarnica" o seoskom pekaru koji svako jutro svojim susjedima napravi svježi kruh i peciva, sve dok odjednom počne neprestano kihati jer je postao alergičan na brašno.

Panoramski program Eurovisions donosi 22 naslova, među kojima i estonsko-hrvatsko-kanadski animirani film "Manivald" Chintis Lundgren i "Deer Boy" Katarzynw Gondek, realiziran u poljsko-belgijsko-hrvatskoj koprodukciji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater