"SAMO KADA SE SMIJEM" Predstavljen film Vanje Juranić

Inspirirano istinitim događajem iz Zadra

| Autor: Vanesa Begić
Ekipa iz filma "Samo kad se smijem" (Foto Pula Film Festival)

Ekipa iz filma "Samo kad se smijem" (Foto Pula Film Festival)


"Iako sadržaj filma nije niti malo smiješan", film 'Samo kad se smijem' doživio je svoju svjetsku premijeru na 70. Puli i publika ga je dobro prihvatila", kazao je Boško Picula predstavljajući ekipu ovoga filma na konferenciji za novinare.

Glumci Tihana Lazović i Slavko Sobin te redateljica Vanja Juranić kazali su da je film inspiriran istinitom pričom, poznatim slučajem iz Zadra, a bilo je, kada se krenulo s radom na ovome filmu, u tijeku nekoliko slučajeva obiteljskog nasilja.

- Slučaj iz Zadra bio je najpoznatiji, ali bilo je tu još puno slučajeva obiteljskog nasilja. Trebalo je stvarni događaj pretvoriti u film. To je užasno teška tema, ako ne pričamo o tome, neće se promijeniti, priča ne ide linearnim pripovijedanjem, kazala je Juranić.

Sam Picula istaknuo je da kada je čuo da se snima taj film, odmah je pomislio na Tihanu Lazović za glavnu ulogu.

- Iako se taj slučaj iz Zadra dogodio jako davno, sjećam se tih narativa, kako je ta žena ubila muža u samoobrani, kako su je onda neki prikazali da švrlja okolo, da se ne brine kako treba za dijete, užasno, taj užasan grč svega toga, ovo je film o svim tim ženama. I sjetila sam se kako su veći naslovi "Prijavila lažno silovanje", od "Silovana žena". Htjela sam napraviti od tog lika ženu od krvi i mesa, rekla je Lazović.

Skavko Sobin rekao je da je "ušao" lik negativaca, supruga, koji potom biva usmrćen, pred sam kraj njegova života, te da nije bilo uvijek lako glumiti tog nasilnika.

Rekao je da je i čitao ponešto o tim slučajevima nasilja kako bi se pripremio za ulogu. Film, ističe redateljica, uskoro kreće u distribuciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini