ZVUČI ČUDNO, ALI FUNKCIONIRA

Uklonite kamenac uz pomoć jednog iznenađujućeg pomagala. Vjerojatno ga već imate kod kuće

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Bilo da se radi o slavini, glavi tuša ili sudoperu, koliko god dobro čistili sve što redovito dolazi u dodir s vodom, s vremenom će se ipak stvoriti ružne mrlje od kamenca. Srećom, postoji nekoliko kućnih lijekova koji učinkovito pomažu, kao što su ocat, limunska kiselina i cola, na primjer. No, jeste li znali da možete koristiti i najobičniji papir za pečenje u borbi protiv mrlja od kamenca?

Evo kako funkcionira ovaj trik.

Papir za pečenje je svestrano sredstvo u kućanstvu, a također može pomoći u uklanjanju kamenca. Kako funkcionira? Jednostavno je, uzmite komad papira za pečenje i malo ga zgužvajte da vam bolje leži u ruci. Zatim prijeđite preko zahvaćenih područja na slavini ili sudoperu i dobro protrljajte papirom za pečenje mrlje od kamenca. One će nestati u vrlo kratkom vremenu. Briljantno, zar ne?

Ono što je važno je da područja trebaju biti suha da bi postupak djelovao. A možda ćete neke mrlje morati tretirati papirom u više navrata dok ne dođe do željenog učinka. Općenito, ovaj trik možete koristiti na svim površinama od nehrđajućeg čelika i brzo i jednostavno ukloniti kamenac.

Još jedna prednost koju ima trik s papirom za pečenje je ta što ne samo da uklanja mrlje od kamenca, već stvara i dugotrajni sjaj. Kad se ovako koristi, papir za pečenje iza sebe ostavlja svojevrsni zaštitni sloj, što znači da je potrebno više vremena da se novi kamenac stvori.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini