trik

Kuća vam smrdi po luku? Evo kako se možete riješiti tog "mirisa"

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Neugodan miris prilikom pripreme luka se lako proširi stanom zbog čega je ponekad nužno otvoriti prozor kako bi prozračili prostorije, prenosi N1.

Svjetski kuhari otkrili su da postoji način kako spriječiti neugodan miris i pritom dobiti na svježini istog, piše NajŽena.

Tajna leži u sodi bikarboni i šećeru koji se stavljaju u nasjeckani luku prilikom dinstanja.

Ovakav način pripreme čini luk sočnijim i ukusnijim te također sprječava širenje neugodnog mirisa luka po kući za koji je glavni krivac sumpor koji se oslobađa iz luka tijekom toplinske obrade.

Osim toga, soda bikarbona luku daje potrebnu gustoću koju bi dobili pripremom zaprške pa vam samim time zaprška nije ni potrebna, prenosi Net.hr.

Nakon što se saznali kako se riješiti neugodnog mirisa luka iz vašeg doma, važno je napomenuti da postoji i jednostavan način kako se riješiti neugodnog mirisa luka s vaših ruku.

Jedna od korisnika društvene mreže TikTok je objavila video u kojem je pokazala da je važno oprati ruke s dvije ili tri žlice octa te nakon toga s običnim sapunom za ruke. Ovakvim postupkom će vaše ruke u kratkom vremenu postati čiste i mirišljave.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater