XS Carnight

FOTO / Od Lamborghinija do Trabanta: Pogledajte kakve su sve "zvjerke" protutnjale Umagom

| Autor: Zvonimir Guzić


Međunarodna izložba skupocijenih automobila XS Carnight "Palms and Respect" koja se u subotu održala na sportskom kompleksu u Stella Marisu, Umagu će donijeti dodatnu medijsku promociju u svjetskim specijaliziranim auto-moto časopisima i portalima.

Nekoliko tisuća posjetitelja, mahom stranaca, pohodilo je Teniski centar Goran Ivanišević gdje je par stotina luksuznih automobila i "oldtimera" bilo parkirano u bližoj i široj okolici stadiona, a deset primjeraka našlo se i na samom centralnom tenis terenu.

Uz glazbeni Sea Star festival i teniski ATP turnir, Umag je dobio još jednu manifestaciju svjetskog renomea, vrlo popularnu u auto svijetu, koju preko društvenih mreža prati milijunski auditorij i neprocjenjiva je turistička reklama u ljetnoj predsezoni.

XS Carnight auto izložba zaživjela je još 1999. godine kad su se eventi počeli održavati
uglavnom po Njemačkoj. Godišnje se održe tri do četiri manifestacije, a lokacije variraju od svjetskih metropola poput Berlina, Los Angelesa ili Las Vegasa do manjih mjesta poput Umaga i njemačkog Schleizer Dreiecka koji će uz Dresden ove godine biti jedini domaćini XS Carnighta.

Umag je posljednjih nekoliko dana bio preplavljen skupocjenom auto ergelom, a benzinske postaje i autopraonice bile su preopterećene poslom. Ugostitelji cijele Bujštine također su osjetili veći priljev gostiju, a zadovoljstvo nije krio ni gradonačelnik Umaga Vili Bassanese koji nam je prije nekoliko dana rekao kako je ova manifestacija pravo osvježenje i novitet u našoj predsezonskoj ponudi i izrazio nadu da će biti organizirana i sljedeće godine.

Kako je jedan ovakav spektakl dospio u Umag pitali smo glavnog organizatora Andreasa
Füllborna iz Njemačke.

"Preko jednog zajedničkog poslovnog partnera upoznao sam Danijela Tunjića iz Umaga koji me odmah počeo nagovarati da XS Carnight dovedemo u Umag. Nakon prekida dugogodišnje suradnje sa lokacijom na Wörthersee pored Klagenfurta otvorila se prilika za Hrvatsku. Prije dva mjeseca smo došli u Istru u potrazi za lokacijom.

Meni je prva ideja bila Arena u Puli, ali Danijel je inzistirao na Umagu. Nakon što je uspio dogovoriti stadion u Stella Marisu i nakon susreta sa ljudima iz grada i turističke zajednice odlučili smo se za Umag i nismo pogriješili. Ovdje smo doživjeli nevjerojatno gostoprimstvo što nam je jako bitno, a uz to priroda je fenomenalna, o vinima i gastronomiji da i ne govorim.

Svi naši članovi, a došli su iz četrnaest različitih zemalja, ne kriju oduševljenje novom lokacijom i najavljuju dolazak i sljedeće godine. Iako je bilo premalo vremena za organizaciju uspjeli smo to odraditi na visokom nivou, dogodine ćemo imati više vremena i nastojat ćemo povećati broj dana izložbe uz još neke detalje koje nismo stigli napraviti ove godine", rekao je Füllborn.

Mnoge svjetske auto show manifestacije pozavidjele bi umaškoj izložbenoj kolekciji gdje se mogla vidjeti lepeza automobila od novog Lamborghinija do "oldtimer" Trabanta.

Masa obožavatelja detaljno je proučavala mnogobrojne skupocjene izložene eksponate, a mnogi vlasnici bili su u blizini svojih ljubimaca pa ste ih mogli pitati o karakteristikama vozila i ostalim detaljima što su vas zanimali. Pored Audia RS6-R Avant zatekli smo vlasnika Maximiliana Schäfera iz Njemačke koji nam je dao kratku izjavu.

"Ovo mi je treća XS Carnight manifestacija na koju dolazim i malo je reći da sam oduševljen Umagom i okolicom. Bio sam već u Hrvatskoj u Splitu, prvi put sam u Istri i sigurno se ponovo vraćam.

O autu vam mogu reći da ima 740 kS, proizveden je 125 primjeraka, ja sam još dorađivao motor i preuredio kompletno interijer, dodao nove felge od 22 cola. Trenutna vrijednost mu je oko 250 tisuća eura", rekao nam je učesnik manifestacije i ponosni vlasnik Audija Schäfer.

Nema sumnje da će ovakvi događaji privući dodatan broj gostiju ne samo u Umag nego i cijelu Istru koja je ionako već omiljena auto destinacija brojnim gostima iz središnje Europe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater