Sudjeluje 75 posada iz pet zemalja

Na području Karojbe ovog vikenda oktanski spektakl - Rally show Quadruvium

| Autor: Tea Tidić
(Foto: Rally Show Quadruvium Facebook)

(Foto: Rally Show Quadruvium Facebook)


Mladi automobilistički klub "Prorace" iz Sv. Lovreča i Motovun Off Road, organiziraju ovog vikenda oktanski događaj - 2. Rally show Quadruvium 2023.

Riječ je o manifestaciji koja će se odvijati na širem području Karojbe, gdje dio dionice prolazi i znanim povijesnim Putom Istarskog razvoda, a dijelom prolazi i područjem općine Tinjan i općine Višnjan. Sudjelovanje je prijavilo 75 posada iz pet zemalja - Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije.

Ova manifestacija je "show" karaktera, što podrazumijeva da nije u sustavu bodovanja, a odvija se uglavnom uoči ili po okončanju službene sezone.

Subota je dan rezerviran za verifikacije, popisivanje, shakedown te ceremonijalni start. Shakedown će se voziti na nešto kraćoj dionici (4 km) koji će biti trening i uvertira u nedjeljni, natjecateljski program.

Dionica kojom će se u nedjelju voziti četiri puta duga je 12,72 km, a servisni park pozicioniran je pored groblja u Karojbi. U neposrednoj blizini je i start, sve po makadamskoj podlozi, kružno kroz šumu i povratkom u neposrednu blizinu servisnog parka. Okupljanje je u subotnjim jutarnjim satima od 8 do 11.30 sati, od 13 do 15 sati vozi se Shakedown a potom od 18.30 sati, pored škole, kreće program ceremonijalnog starta.

Natjecateljski program odvija se u nedjelju, start prvog prolaska je u 8 sati, a potom svaka dva sata slijedeći. Proglašenje najuspješnijih je oko 17 sati pored Osnovne škole Vladimira Nazora u Karojbi.

Na listi prijava čak su 23 marke vozila, a bit će podijeljena u deset klasa: do 1.400 ccm, do 1.600 ccm, do 2.000 ccm, preko 2.000 ccm, s pogonom na 4 kotača do 2.000 ccm, s pogonom na 4 kotača preko 2.000 ccm, zatim u jednoj klasi vozila R5, S2000 i WRC specifikacije, s pogonom na zadnje kotače, jeep, open - klasa koja podrazumijeva sva ostala vozila uključujući i buggyje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum