VN SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA

Verstappen slavio 50. pobjedu u karijeri

| Autor: Deborah Zaccai
Max Verstappen (Foto Reuters)

Max Verstappen (Foto Reuters)


Nakon što je bio najbrži u kvalifikacijama, Charles Leclerc startao je danas sa pole pozicije, a pratili su ga Lando Norris na drugom mjestu i Lewis Hamilton na trećem mjestu. Max Verstappen startao je sa šeste pozicije zbog izbrisanog vremena tokom kvalifikacija. Daniel Ricciardo vratio se u svoj AlphaTauri bolid nakon duže pauze zbog nesreće u kojoj je slomio ruku. Oba Haasova i Aston Martin bolida startala su iz boksa.

Velika nagrada Sjedinjenih Američkih Država započela je danas u 21 sat, a staza COTA vozi se u Austinu, Teksas.

Norris je imao bolji start te je odmah u prvom zavoju prestigao Leclerca i preuzeo prvo mjesto. Dobar start imali su Sainz i Piastri. Sainz je sa šeste pozicije skočio na treću, dok je Piastri sa desete skočio na šestu. Međutim, odmah pri startu došlo je do kontakta između Ocona i Piastrija, radi čega su se obojica morali povući iz utrke.

Ferrari se nisu pokazali kao prijetnja, jer je Hamilton lakoćom dostigao Sainza, a zatim i Leclerca.

Najbrži krug se izmjenjivao cijelu utrku između Norrisa, Hamiltona, Verstappena, Sainza i Pereza. Na kratko su najbrži krug imali Russell i Ricciardo, da bi u zadnjem krugu Tsunoda, prešavši na Soft gume, preuzeo najbrži krug sa vremenom 1.38.139.

Zbog problema na bolidu, Alonso se povukao iz utrke u 51. krugu. Albon i Magnussen pokupili su 5 sekundi kazne zbog prekoračenja ograničenja staze.

Iako je imao problema sa kočnicama, Max Verstappen završio je prvi, i time ostvario 50. pobjedu u karijeri. Lewis Hamilton bio mu je za petama te je uzeo drugo mjesto. Lando Norris stigao je treći i osvojio glas publike kao vozač dana. Carlos Sainz popeo se na četvrto mjesto, a na petom se našao Sergio Perez. Strategija jednog zaustavljanja pokazala se kao greška, te je Charles Leclerc, vidno frustriran, završio šesti. George Russell stigao je sedmi, iako je bio vrlo blizu prestizanja Leclerca. Jedini Alpinov vozač na stazi Pierre Gasly došao je osmi, a slijedio ga je preostali Aston Martinov vozač Lance Stroll. Zadnje bodovno mjesto, kao i dodatni bod, uzeo je Yuki Tsunoda.

Alexander Albon stigao je 11., a slijedio ga je drugi Williamsov vozač Logan Sargeant. Nico Hülkenberg završio je 13., a 14. i 15. mjesto zauzeli su Alfa Romeov dvojac, Valtteri Bottas i Zhou Guanyu. Na 16. mjesto stigao je Kevin Magnussen, a 17. i posljednje mjesto pripalo je Danielu Ricciardu.

Slijedeći tjedan, točnije od 27. do 29. listopada, utrka se vozi u Meksiku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini