VN SINGAPURA

Ferrari prekinuo Verstappenov niz pobjeda

| Autor: Deborah Zaccai
Carlos Sainz (Foto Reuters)

Carlos Sainz (Foto Reuters)


Zanimljive i napete jučerašnje kvalifikacije izbacile su oba Redbullova bolida iz top 10. Liam Lawson koji još uvijek vozi umjesto Daniela Riccarda uspio je izbaciti Maxa Verstappena iz Q2 dok je Sergio Perez ispao radi vlastite greške. Na pole poziciji, kao i prošlu utrku, startao je Carlos Sainz, a pratili su ga George Russell i kolega iz tima Ferrari Charles Leclerc. Lance Stroll zbog sudara tijekom kvalifikacija nije sudjelovao u ovoj utrci. Vremenski najduža utrka ove sezone, Velika nagrada Singapura, započela je danas u 14 sati.

Loš start Russella doveo je Leclerca odmah u prvom zavoju na drugo mjesto. Tsunoda nije imao sreće te je u drugom krugu napustio utrku. Verstappen se u osam krugova uspio izboriti do osme pozicije, dok se njegov kolega Perez nije pomaknuo s 13. mjesta.

U 20. krugu na stazu izlazi sigurnosno vozilo zbog sudara Sargeanta. Tu priliku za promjenu guma iskoristili su svi vozači osim Verstappena, Pereza i Bottasa. Ta odluka koštala je Redbullovu ekipu jer su time vozači postali laka meta za prestizanje.

Odličnu vožnju pokazali su svi vozači, posebice Sainz, Norris, Ocon i Russell.

U 40. krugu Redbullovi bolidi ulaze u boks i time padaju na dno ljestvice.

Na žalost Alpine ekipe, u 43. krugu Oconov bolid staje na stazi i time izaziva žutu zastavu i virtualno sigurnosno vozilo koje traje do 45. kruga.

Dobra strategija Mercedes ekipe koji su za to vrijeme promijenili gume Hamiltonu i Russellu, što im je omogućilo lov na Ferrarijeve pozicije, na njihovu žalost se na kraju nije isplatila.

Odlična vožnja Carlosa Sainza, koji je kroz cijelu utrku održavao vodeću poziciju, zasluženo je završio prvi i odnio titulu publike kao vozač dana. Timski rad Sainza i Landa Norrisa osigurao je drugo mjesto McLarenovu vozaču. Iako je neizvjesnost trajala do samog kraja, George Russell izgubio je treće mjesto kad je u zadnjem krugu stražnjom stranom bolida okrznuo zid, izgubio kontrolu i time ispao iz utrke. Lewisu Hamiltonu je zbog Russellove greške pripalo treće mjesto i bod najbržeg kruga s 1.35.867. Charles Leclerc morao se zadovoljiti četvrtim mjestom, a na petu poziciju popeo se Max Verstappen. Pierre Gasly imao je više sreće od svog kolege te mu je pripalo šesto mjesto. Još bodova za McLaren donio je Oscar Piastri sa sedmom pozicijom. Sergio Perez došao je osmi, a Liam Lawson je prvi put osvojio bodove za AlphaTauri s devetim mjestom. Kevin Magnussen došao je deseti i time uzeo zadnje bodovno mjesto.

Alexander Albon stigao je 11., Zhou Guanyu 12. dok njegov kolega Valtteri Bottas nije završio utrku. Nico Hülkenberg došao je 13., Logan Sargeant završio je 14., a 15. i posljednje mjesto pripalo je razočaranom Fernandu Alonsu.

Drugi tjedan, točnije od 22. do 24. rujna, 17. utrka ove sezone vozi se u Japanu na stazi Suzuka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini