"7. Nagrada Gambetića 2023."

Pađen i Krznarić drugoplasirani

| Autor: Miroslav KRPAN
(Snimio Miroslav Krpan)

(Snimio Miroslav Krpan)


Zemljana staza autocross i rally centra Canalli u Gambetićima okupila je 32 vozača u trećoj ovogodišnjoj zajedničkoj utrci slovenskih i hrvatskih autocrossista čiji su rezultati bodovani zasebno za državna prvenstva dviju susjednih zemalja.

Realizaciju "7. Nagrade Gambetića 2023." očekivano je, uz visoke temperature zraka, obilježila znakovita prašina koja se dizala iza svakog dvoboja u vrhunskim vožnjama što su ih u četiri različite divizije prikazali istinski asovi zemljanog oktanskog sporta.

Slovenski automobilisti dominirali su brojem i kvalitetom voznog parka, ali ipak u sam vrh dviju divizija probila su se dvojica hrvatskih vozača. Tako je u Diviziji 1 Touring autocross automobila do 5.000 ccm, drugo mjesto tijekom tri kvalifikacijske vožnje, ali i u finalnoj, ostvario Ferdinand Pađen (AKOK Skok racing 1993) u Audiju 80.

Za pobjednikom Slovencom Primožom Omahnom (Audi 4x4) zaostao je 7,6 sekundi. Identičan rezultat drugog mjesta, ali u Diviziji 3CC CrossCar, polučio je Dražen Krznarić (AK Ozalj) u mini buggyju CC Semog Bravo 600. Tijekom tri kvalifikacijske vožnje bio je ukupno četvrti s koje je pozicije i ušao u finalnu utrku. Na kraju je ciljem prošao s 6,388 sekundi zaostatka za pobjednikom Slovencom Mitjom Petrovčićem (CC Semog Bravo MT09 850).

Najrobusniji i gotovo uvijek najatraktivniji buggy jednosjedi privukli su pažnju brojnih gledatelja, a posebno dvoboj za pobjednika. Nakon šest krugova Slovenac Igor Kern (Buggy Honda 2x1100) s minimalnom prednošću 1,460 sekunde slavio je pobjedu ispred sunarodnjaka Roberta Kocipera (Buggy Seat 2.0), da bi u posljednjem krugu utrke ostvario i najbolje vrijeme dana 41,995 sekundi za 1.001 metar.

Tehnički problemi na šasiji karta jedinog našeg predstavnika Buzećanina Lorisa Krbavca (AK Buzet Autosport) zaustavili su sredinom utrke, ali na kraju ipak piše pobjedu za PH Divizije 3.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater