Motocikl Indian iz 1929. - najstarije vozilo rallya

Na 14. Međunarodnom oldtimer rallyju u Umagu sudjelovalo 97 posada

| Autor: Slavica Bakić
(Foto OTK EPPUR SI MUOVE)

(Foto OTK EPPUR SI MUOVE)


Pod pokroviteljstvom Grada Umaga i partnerom u manifestaciji, Petram Resort & Residences, s velikim je uspjehom održan u Umagu 14. Međunarodni oldtimer rally.

Ovo tradicionalno okupljanje ljubitelja povijesnih vozila posjetilo je 97 posada iz šest zemalja. Brojna publika na Trgu slobode u Umagu, s divljenjem je pratila ovaj nesvakidašnji događaj u kojem su se posebno isticali vrhunski restaurirani stogodišnjaci.

Uz nekoliko primjeraka Ford A iz 1930. godine, bio je tu i Morris Cowley iz 1930., Dodge iz 1934., Austin seven specijal iz 1934, MG iz 1935., a poseban interes izazvao je predivan motocikl Indian iz 1929. godine, koji je bio i najstarije vozilo rallya.

(Foto OTK EPPUR SI MUOVE)(Foto OTK EPPUR SI MUOVE)

Od nešto mlađih modela, istaknula su se dva vrlo lijepa Chevroleta Apache iz 1955. godine, Mercedes Adenauer, Mercedes 111, iz 1960-tih te još nekoliko limuzina i kabrioleta iste marke. Za svačiji ukus po nešto, od Fićeka i sportskih dvosjeda, do američkih limuzina.

Na znak podnevnog zvona, krenula je defile vožnja gradom, te turističkim naseljima Plave lagune, Punta, Stella maris, Katoro i Savudrija, gdje je putem uz plaže i hotele vesela kolona plijenila poglede brojnih turista.

Nakon stanke za ručak, sudionici su posjetili novoizgrađeni turistički kompleks Petram Resort & Residences, gdje je, upriličen svečani domjenak uz podjelu nagrada i priznanja.

(Foto OTK EPPUR SI MUOVE)(Foto OTK EPPUR SI MUOVE)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater