VN ITALIJE

Ferrari nije bio prijetnja Redbullovoj nadmoći

| Autor: Deborah Zaccai
(Reuters)

(Reuters)


Velika nagrada Italije na stazi Monza pružila je napete trenutke i odličnu vožnju. Sa startom u 15 sati, u formacijskom krugu, Yuki Tsunoda iz ekipe AlphaTauri susreo se s problemima na svom bolidu i nažalost morao odustati od utrke prije nego što je uopće počela.

Nakon ponovnog starta u 15.20 sati, utrka je trajala 51 krug, a kao prvi vozač, nakon odličnih kvalifikacija startao je Carlos Sainz, slijedio ga je Max Verstappen a zatim kolega iz ekipe Ferrari Charles Leclerc. Mladi vozač Liam Lawson i dalje je zamjena za Daniela Ricciarda.

Sainz je briljirao na startu, zadržavajući vodstvo tijekom prvih 15 krugova. Dvaput se obranio od napada Verstappena, pokazujući izvanredno umijeće u obrani pozicije.

U 15. krugu, Verstappen je konačno preuzeo vodstvo, a utrka je postala još dinamičnija. Impresivne vožnje su dolazile sa svih strana, uključujući Albona, Russella, Lawsona i Piastrija.

U 42. krugu došlo je do kontakta između Piastrija i Hamiltona, što je rezultiralo zamjenom prednjeg krila za Piastrija i kaznom od 5 sekundi za Hamiltona.

Tijekom utrke kazne su također pokupili Russell, Sargeant i Piastri.

Sergio Perez je impresionirao dok je prestizao Sainza u 46. krugu i time preuzeo drugo mjesto.

Prvi zavoj bio je omiljeno mjesto gdje su vozači pretjecali i branili svoje pozicije.

U posljednja dva kruga, Charles Leclerc pokušao je prestići Sainza gotovo izazivajući sudar između njih dvojice, stvarajući napetu završnicu.

Na kraju, Max Verstappen zadržao je vodstvo i slavio desetu uzastopnu pobjedu, dok je Sergio Perez zauzeo drugo mjesto, a Carlos Sainz osvojio treće mjesto. Charles Leclerc morao se zadovoljiti sa četvrtim mjestom, a Mercedesov dvojac George Russell i Lewis Hamilton završili su peti i šesti. Alex Albon zauzeo je sedmo mjesto a Lando Norris osmo. Iznenađenje je bilo vidjeti Fernanda Alonsa na devetom mjestu, dok je Valtteri Bottas zauzeo deseto i zadnje bodovno mjesto. Na 11. mjestu slijedio je Liam Lawson, a Oscar Piastri iznenadio je svih sa najbržim krugom utrke od 1:25.072, no nažalost, stigavši 12. nije osvojio taj dodatni bod. Logan Sargeant došao je 13., Zhou Guanyu 14. te razočarni Pierre Gasly 15. Lance Stroll svoj je Aston Martin doveo do 16. pozicije a slijedio je Haasov dvojac Kevin Magnussen na 17. i Nico Hülkenberg na 18. mjestu. Esteban Ocon iz ekipe Alpine također nije uspio završiti utrku.

Carlos Sainz zasluženo je izglasan od strane publike kao vozač dana zbog svoje izvanredne vožnje.

Slijedi tjedan dana pauze prije nego što se sezona Formule 1 nastavlja od 15. do 17. rujna u Singapuru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater