ATLETIKA

Na petu obljetnicu smrti legendarnog atletičara i trenera: MEMORIJALNA UTRKA MILAN MIKI VITASOVIĆ 1. RUJNA NA VERUDI

| Autor: Roberto CAR
Milan Miki Vitasović

Milan Miki Vitasović


Pulski i istarski atletski velikan Milan Miki Vitasović dobit će, s malim zakašnjenjem, zasluženo priznanje. Točno na petu obljetnicu smrti legendarnog atletičara i trenera, 1. rujna, na stadionu na Verudi i Lungomareu održat će se memorijalna utrka u spomen na njega.

- S idejom mog sina Ivana da za petu obljetnicu smrti trenera Vitasovića, uz kojeg je on postavio osobne rekorde u polumaratonu i maratonu, otišli smo do predsjednika Atletskog kluba Istra Karla Siljana te do Gorana Vitasovića, Mikijevog sina. Odmah su se svi složili da je zaslužio organizaciju utrke i tako smo krenuli u realizaciju. Prvo smo mislili utrku organizirati u Šijanskoj šumi, ali su Milanova supruga i sin Goran tražili da se održi na stadionu na Verudi gdje je Milan provodio najveći dio vremena, otkriva Ozren Rnjak.

U priču su se uključili i predsjednik Atletskog saveza Istre Elvis Peršić i nekadašnji predsjednik AK Istre Mario Bratulić, a priključit će se i Predrag Melnjak, kojem je upravo Milan Vitasović bio trener uz kojega se proslavio te Sportski savez Grada Pule.

- Memorijalna utrka na 4 kilometra održat će se 1. rujna. Startalo bi se jednim krugom na stadionu na Verudi, potom bi se išlo na Lungomare i onda bi se zadnjih 300 metara opet trčalo na stadionu. To će biti memorijalna utrka koju bi organizirali svake pete godine, dok je Karlo Siljan rekao da bi iduće godine na SRC Verudi organizirao atletski miting u spomen na Milana Vitasovića. Vjerujem da je Miki, kao zaljubljenik u kraljicu sportova, to zaslužio, rekao je Rnjak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini