MARČANA

KRNIČKI ĐIRI ZGORU I ZDOLU: Utrke i eko akcija

Nastupilo je dvadesetak natjecatelja među kojima je najbrži bio Dragan Kramar s vremenom 18:22 i zasluženo doma odnio glavnu nagradu Vesne sirevi Loborika. Najbrža natjecateljica bila je Ivana Kramar u vremenu 25:06 koja je izjavila da, iako je staza bila dosta zahtjevna, nije imala velikih problema budući da je staza - kratka

| Autor: Glas Istre


Manifestacija "Krnički điri zgoru" pod krovnim nazivom Teći isti piti održana je u petak predvečer u Krničkom Portu. U 18 sati startala je utrka za najmlađe u kojoj su sudjelovali predškolci najviše s područja Općine Marčana, u 19 sati bio je start utrke za školarce, a u 20 za odrasle rekreativce.

Trčalo 70-ak djece

Točno u 18 sati krenuli su najmlađi kako bi sudjelovali u utrci prigodnog naziva "Krnički điri mići". Dvadesetak predškolaca je brzo krenulo na stazi dugoj 200 metara i nakon dvadesetak sekundi se vratili do cilja. Nakon njih su nastupili učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola u Krnici, Marčani i Divšićima na istoj udaljenosti. Prijavilo se pedesetak natjecatelja koji su nešto brže stigli do cilja i, kao i "Mići" prije njih, dobili diplome, a najbrži poklon pakete Stancije Kumparička.

krnicki porat - utrka

Vrtićka i školska djeca te njihovi roditelji, odgajatelji i učitelji izrazili su zadovoljstvo organizacijom, posebice jer je djeci tijekom trajanja pandemije nedostajalo druženje i sportske aktivnosti.

Organizatori sportskog dijela manifestacije, ISTRun - škola trčanja, su za učenike 5. do 8. razreda označili dužu stazu od 800 metara pod imenom "Krnički điri zdolu", a sam kraj manifestacije Teći isti piti bio je rezerviran za rekreativce koji su trčali dionicu u dužini od 4,5 kilometara. Budući je prvi dio staze uzbrdo, utrka se simbolično nazvala "Krnički điri zgoru".

Nagrade najbržima

Nastupilo je dvadesetak natjecatelja među kojima je najbrži bio Dragan Kramar s vremenom 18:22 i zasluženo doma odnio glavnu nagradu Vesne sirevi Loborika. Najbrža natjecateljica bila je Ivana Kramar u vremenu 25:06 koja je izjavila da, iako je staza bila dosta zahtjevna, nije imala velikih problema budući da je staza - kratka.

Najbrži u muškoj konkurenciji

Svo troje prvoplasiranih u obje kategorije bogato su nagrađeni buteljom Siljan vina i bočicama Oio Vivo ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Nagrade su uručili načelnik općine Marčana Predrag Pliško i direktorica TZ-a Općine Marčana Jelena Latin. Nakon završene primopredaje nagrada, svi prisutni su uživali u svježim ribama s gradela koje su osigurali partneri ribarski obrti: San Mauro, Nikolina i Robi Maurel.

Najbrže natjecateljice

Manifestacijom i odazivom sudionika bili su zadovoljni i načelnik Općine Marčana Predrag Pliško koji je uz prigodan govor ohrabrio sudionike prije starta glavne utrke "Krnički điri zgoru" te direktorica Turističke zajednice koja je mališanima podijelila diplome za sudjelovanje u utrkama "Krnički điri mići" i "Krnički điri zdolu".

- Prvo izdanje manifestacije 'Krnički điri' je u potpunosti opravdalo očekivanja. Zahvaljujem se Općini Marčana i Turističkoj zajednici Općine Marčana koji su omogućili ovu manifestaciju, svim sponzorima i natjecateljima te Robertu Varešku koji je svojim veselim duhom bio prva violina i bio u organizaciji od samog početka do svršetka ove prekrasne manifestacije, izjavio je Erik Lukšić, voditelj ISTRun - škole trčanja.

Akcija čišćenja podmorja luke Krnica

U nedjelju, 20. lipnja, tijekom prijepodneva Centar za podvodne aktivnosti Pula i ronioci DVD-a Općine Medulin, a na inicijativu Općine Marčana i Turističke zajednice Općine Marčana čistili su podmorje u Krničkom Portu.

Čak 12 ronioca volontera odazvalo se eko akciji

Čak 12 ronioca volontera kroz sat i pol vadili su smeće poput deka, cerada pa čak i stolice, smeće za koje se pretpostavlja da je palo s brodica, ali i smeće koje se našlo u moru ljuskom nepažnjom ili nemarom. Ovom eko akcijom najavljena je i buduća uspješna suradnja Općine i TZ-a s CPA i DVD-om Općine Medulin i na drugim lokacijama diljem Općine Marčana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater