ATLETIKA

Višestruka olimpijska pobjednica najavila kraj karijere: "Dugujem to svojoj obitelji"

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Sprinterica Shelly-Ann Fraser-Pryce iz Jamajke, trostruka olimpijska pobjednica, objavila je kako će se povući nakon Olimpijskih igara u Parizu ove godine. Razlog? Sprinterica kaže da to duguje svojoj obitelji.

“Moj me sin treba, moj suprug i ja smo zajedno od prije nego što sam pobijedila 2008. godine. Žrtvovao se za mene”, rekla je 37-godišnja Fraser-Pryce za Essence.com. “Mi smo partneri, tim i zbog te podrške mogu raditi stvari koje sam radila svih ovih godina”, dodala je. “Mislim da im sada dugujem učiniti nešto drugo.”

Fraser-Pryce je inače bila prva sprinterica na 100 metara koja je osvojila pojedinačne medalje na četiri uzastopne Olimpijske igre.

U Pekingu 2008. je postala prva karipska žena koja je osvojila zlato u utrci na 100 metara za žene, a isto je ponovila i u Londonu 2012. Broncu je osvojila na Olimpijskim igrama u Riju 2016. i srebro u štafeti. Nakon poroda 2017. godina, osvojila je još jedno olimpijsko srebro i štafetno zlato u Tokiju 2021. godine.

Trenutno je fokusirana na pripreme za Pariz koji doživljava kao priliku za pomicanje granica. Godine 2019. postala je najstarija žena koja je osvojila naslov svjetske prvakinje na 100 metara u Dohi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom