VERONIKA ŠOKOTA

Atletičarka Kvarnera izborila finale juniorskog EP-a u bacanju koplja: "Nadam se da će koplje još dalje letjeti"

| Autor: Ivana Vaupotić
(Pixsell)

(Pixsell)


Veronika Šokota plasirala se u sutrašnji finale u bacanju koplja na Europskom juniorskom prvenstvu (18.27 sati po srednjoeuropskom vremenu), domaćin kojega je Jeruzalem. Atletičarka Kvarnera u svojem je prvom nastupu na stadionu Givat Ram koplje bacila 52,25 metara i drugim rezultatom kvalifikacija osigurala nastup u natjecanju 12 najboljih kopljašica Staroga kontinenta.

– Jako sam zadovoljna kvalifikacijama, iako je rezultat definitivno mogao biti bolji. Nadam se da će koplje u finalu još dalje letjeti – kratko je poručila Veronika Šokota nakon kvalifikacija u kojima niti jedna atletičarka nije prebacila kvalifikacijsku normu od 55 metara.

Pa niti predstavnica Srbije Adriana Vilagoš, dvostruka svjetska juniorska prvakinja i srebrna s prošlogodišnjeg seniorskog EP-a, čije se koplje zaustavilo na 54,71 metar, što je ujedno bio i najbolji rezultat kvalifikacija, u kojima je treće mjesto zauzela Mađarica Fanni Kover s 52,15 metara.

Upravo su Vilagoš, jedina koja je ove sezone prebacila čarobnu granicu od 60 metara (61,87), te Kover, čije je koplje ove sezone najdalje letjelo do 58,13 metara, jedne od kandidatkinja za pobjedničko postolje, a među favoritkinjama za odličje je i 19-godišnja Riječanka, koja je najbolji hitac sezone od 56,82 metra bacila na Europskom juniorskom bacačkom kupu u portugalskoj Leiriji na kojem se okitila zlatnim odličjem.

Veronika Šokota prošle je godine na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Caliju u zadnjoj seriji ostala bez bronce, ne krije da je u Jeruzalem došla po odličje.

Hrvatska »kraljica sportova« imat će još jednu predstavnicu u finalu bacanja koplja, riječ je o Viti Barbić, novopečenoj mlađejuniorskoj rekorderki Hrvatske, koja je kvalifikacije završila na 12. poziciji s hicem od 47,13 metara.

– Radujem se finalu i nadam se što boljem rezultatu. Drago mi je što smo i Vita i ja u finalu, a ono što je najbitnije, imamo ogromnu podršku s tribina koja će nam sigurno biti od velike pomoći – zaključila je Veronika Šokota.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini