PRAVI DAR PRIRODE

Ulje marakuje novi je hit u njezi kože, kose i noktiju

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Marakuja je stvarno ukusno voće, ali jeste li znali da njen sok također stvara ulje koje može učiniti čuda za vašu kožu, kosu i nokte? Ulje marakuje bogato je masnim kiselinama, kao i vitaminima, uključujući vitamin A, C, E i F, koji kože pružaju dozu antioksidansa.

Ti antioksidansi pomažu u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Osim toga, visok sadržaj hranjivih tvari, poput masnih kiselina, može uspješno vratiti kožnu barijeru. Ulje također djeluje kao sastojak protiv starenja, i pruža mladenački, hidratizirani sjaj. Sastojci poput vitamina C i vitamina A mogu pomoći u smanjenju izgleda bora.

Ali ovo ulje nije blagonaklono samo prema vašoj koži! I vaša kosa može imati benefite od ovog dara prirode. Ulje marakuje tako se preporučuje za vlaženje vlasišta, upravljanje gubitkom kose i sprečavanje pucanja vrhova. Bogati sadržaj omega-3 i omega-6 masnih kiselina jača kosu iznutra prema van. Ulje se također može koristiti kao tretman ili regenerator za kosu.

Nokti su još jedan dio tijela koji može imati koristi od korištenja ulja marakuje. Preporučuje se koristiti poput ulja za kutikule jer može poboljšati ukupnu snagu i zdravlje noktiju dodavanjem hidratacije.

Kako koristiti ulje od marakuje?

Za kožu nanesite nekoliko kapi ulja na lice i vrat nakon aktivnih seruma. Kako bi se ulje najbolje apsorbiralo u kožu, želite osigurati da se koža priprema prije nanošenja s proizvodom koji sadrži AHA ili BHA, poput glikolne kiseline, mliječne kiseline ili salicilne kiseline. Ulje marakuje je nekomedogeno i sigurno za upotrebu za sve tipove kože, čak i masnu kožu sklonu aknama.

Za kosu nanesite manju količinu ulja na kosu osušenu ručnikom nakon pranja. Trebali biste koristiti ovo ulje štedljivo, ne više od dva do tri puta tjedno. Može se koristiti i kao tretman prije pranja kose, u tom slučaju nanesite ga na vlasište i ostavite do pola sata prije pranja. 

Za nokte se pak preporučuje lagano masiranje male količine ulja oko kutikula. Tu je bitno pripaziti da ne utrljavate na pregrub način.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini