POGLEDAJTE OVO

VIDEO / Puljanin i Srpkinja grlili se 24 sata u centru Beograda

| Autor: Glas Istre
Screenshot Al Jazzera Balkans

Screenshot Al Jazzera Balkans


Igor Zenzerović iz Pule i Nataša Milojević iz Beograda puna 24 sata grlili su se u Beogradu u tamošnjoj glavnoj šetnici, Ulici Kneza Mihaila.

Oni su, kako piše Blic, potpuni stranci koji su se sreli u Knez Mihailovoj i potom proveli u zagrljaju 23 sata i 59 minuta.

Objašnjenje je sljedeće: oboje su umjetnici/performeri. Riječ je o performansu "Studija jednog zagrljaja" kojeg je autor Zenzerović.

- Lajt motiv svega ovoga je neka nada, nada da nešto što nije mračno i teško može da traje. Gledam svoj rad u poslednjih 10 godina i sve što izlazi je užasno crno, tako da mi je trebalo nešto što ima svijetlu točku, što daje nadu da će nešto možda da se promijeni, rekla je. 

- Ono što sam primijetila jest da je većina zapravo shvatila da se radi o performansu. Ja bih im poručila da je cilj performansa baš ono što oni sami zaključe, a moj osobni cilj je da istrajemo i dokažemo da zagrljaj može trajati i biti cilj sam po sebi, zbog toga što smo se užasno udaljili i što smo negdje postali asocijalni i jako sebični, rekla je za Blic, a kod njih možete pogledati i video ovog nesvakidašnjeg događaja. 

Dodala je da su izdržali tako što su ih hranili prijatelji, noć su proveli u zatvorenom u galeriji, a prva stvar koju će napraviti nakon performansa jest da će otići u toalet.
Zenzerović je rekao da je ovaj svoj performans i ranije izvodio u Zagrebu, Rijeci i Amsterdamu, a u Beogradu mu je bilo lakše zbog njegovih stanovnika.


- Ljudi su plakali, donosili nam čokoladice, razgovarali s nama o umjetnosti i životu, rekao je. 

Na pitnje ako se između njih nešto "rodilo" dok su se grlili, piše Blic, samo su se zagonetno osmijehnuli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater