za 176%

Eurovizijska euforija povećava interes i broj putnika za Malmo

| Autor: Hina
(Snimio Renato Branđolica/HRT)

(Snimio Renato Branđolica/HRT)


Groznica koja prati Natjecanje za pjesmu Eurovizije utjecala je na povećanje internetskih pretraživanja za putovanja u grad Malmo za 176 posto u razdoblju između rujna 2023. i travnja 2024., objavila je u srijedu španjolska tvrtka za online rezervacije putovanja eDreams ODIGEO.

Natjecanje za pjesmu Eurovizije, najveće u svijetu te vrste, održava se u Malmou od 7. do 11. svibnja, nakon što je švedska pjevačica Loreen pobijedila na prošlogodišnjem natjecanju u Liverpoolu.

Očekuje se da će natjecanje u treći po veličini švedski grad privući oko 100.000 posjetitelja.

I pretraga putovanja za Kopenhagen, manje od 50 kilometara udaljen od Malmoa, u istom je razdoblju porasla za 34 posto, objavio je eDreams.

Najzainteresiraniji za putovanje na natjecanje su turisti iz Francuske. Oni čine gotovo petinu ukupnog broja osoba koje su pretraživale stranice o mjestu natjecanja i o ostalim gradovima, a slijede ih Njemačka i Sjedinjene Države, podaci su španjolske tvrtke.

Eurovizijsko natjecanje održava se u dijelu turističke sezone u kojemu se obično manje putuje, između Uskrsa i početka ljetnih praznika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater