zemlja sa zakonom

Vozio 82 km/h u zoni od 50km/h pa dobio kaznu od 121.000 eura. Ovo je objašnjenje

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto: Pixabay)

Ilustracija (foto: Pixabay)


Nitko ne voli dobiti kaznu za prebrzu vožnju, ali sumnjamo da je situacija drugačija kad je u pitanju finski biznismen Anders Wiklöf, jedan od najbogatijih ljudi u zemlji. Njegova kazna iznosila je 121.000 eura.

Wiklöf je vozio 82 km/h u zoni od 50 km/h. Rekao je za novine Nya Åland da je cesta prešla s ograničenja od 70 km/h na 50 km/h. Tvrdio je da je usporavao, ali ne prije nego što ga je policija uhvatila u prebrzoj vožnji.

"Stvarno žalim zbog toga i nadam se da će se novac u svakom slučaju koristiti za zdravstvenu skrb kroz riznicu", rekao je u prevedenom citatu Nya Åland. Ako se pitate kako netko dobije kaznu od 120.000 eura zbog prebrze vožnje, to je zato što Finska naplaćuje prebrze vozače u skladu s prihodom osobe. Wiklöf je među najbogatijim građanima zemlje, prenosi Jutarnji list

Osim kazne, vlasti su Wiklöfu suspendirale vozačku dozvolu na deset dana. "Ali čuo sam da će uštedjeti jednu i pol milijardu na zdravstvu u Finskoj, pa se nadam da novac može popuniti prazninu tamo. U idealnom slučaju, želio bih da budu namijenjeni za tu svrhu", rekao je za novine.

Wiklöf kontrolira 100 posto tvrtke Wiklöf Holding koja vodi preko 20 poduzeća u sektorima logistike, građevine, helikopterskih usluga, nekretnina, trgovine i turizma. Prema web-stranici, tvrtka je 2020. imala promet u iznosu od 247 milijuna eura i operativnu dobit od 11 milijuna eura.

Wiklöf ima dugu povijest s automobilima. Poslovnu karijeru započeo je 1969. uvozom njemačkih vozila u Finsku. Osim automobila, izgradio je opsežnu zbirku umjetnina. Također ima Anders Wiklöf institut za istraživanje srca za poboljšano predviđanje i prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Godine 1989. osnovao je The Baltic Sea Fund za zaštitu tamošnjeg okoliša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater