TURISTI DOLAZE

Sandi Sinožić, šef Valamara za Rabac, objašnjava za kojim njihovim objektima vlada najveća potražnja

| Autor: Branko BIOČIĆ
Sandi Sinožić / Valamarov resort Girandella u Rapcu

Sandi Sinožić / Valamarov resort Girandella u Rapcu


U Valamarovim objektima u Rapcu sezonu su počeli otvaranjem Sanfior Hotela i Girandella Resorta, a ostali objekti otvaraju se tijekom svibnja i lipnja.

U tijeku je proces zapošljavanja za sezonu za koju, kako kažu, nude izvrsne uvjete rada. U Rapcu su otvoreni natječaji za sve profile djelatnika, koji u Valamaru imaju mogućnost razvijati svoju karijeru kroz razne programe edukacije, a otvorene pozicije mogu se vidjeti na web stranici Dobar posao u Valamaru.

Direktor Valamarove destinacije Rabac Sandi Sinožić kaže da ove godine ulažu značajna sredstva u povećanje primanja radnika i nastavljaju investicije u programe koji pružaju visoka primanja, atraktivna radna mjesta i razvoj karijera u turizmu, čime žele dodatno potvrditi svoju poziciju kao najpoželjnijeg poslodavca u hrvatskom turističkom sektoru.

- Plaće u vrhu ove sezone, odnosno u lipnju, srpnju i kolovozu za stručna zanimanja, kuhare, konobare i recepcionare, u Valamar hotelima, kampovima i ljetovalištima iznosit će između 1.200 i 1.800 eura neto, a za sobarice, pomoćne kuhare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servire i niz drugih između 1.000 i 1.200 eura. Primanja za glavnu turističku sezonu tako se usklađuju s europskim plaćama, kaže Sinožić, koji najavljuje još jednu vrlo dobru turističku sezonu.

- Zadovoljni smo trenutnim bookingom, interesom gostiju s ključnih emitivnih tržišta i vjerujemo da će sezona biti uspješna. Valamar u destinaciji Rabac osigurava široku paletu ponude za obitelji s djecom, a kao biciklistička destinacija bilježimo sve veći interes gostiju koji uživaju u aktivnom odmoru i odličnoj gastronomskoj ponudi, kaže Sinožić, ali ističe problem povećanja cijena energije, hrane i ostalih ulaznih troškova

- Rast troškova je svakako izazov za cjelokupno gospodarstvo, pa tako i za turizam. Valamar već dugi niz godina ima sustav menadžmenta prihoda u okviru kojeg upravljanje cijenama ima u vidu odnos ponude i potražnje. Rabac je prepoznat kao top destinacija koja se ističe kvalitetom i visokom razinom zadovoljstva gostiju, a najveću potražnju bilježe upravo premium objekti u koje je Valamar značajno investirao u prethodnom periodu, kaže Sinožić.

Naglašava da Valamar u okviru strategije održivosti do 2025. godine planira uložiti značajna sredstva u projekte održivog poslovanja i podizanja kvalitete svim destinacijama u kojima posluje.

- Rabac je već danas jedna od vodećih destinacija na Jadranu, s odličnom perspektivom za daljnji razvoj. Valamar ove godine slavi 70 godina postojanja i raduje me što kroz investicije u kvalitetu usluge i zaposlenike, ulaganja u obnovljive izvore energije i suradnju s lokalnim dobavljačima doprinosimo održivom razvoju čitave destinacije i boljitku lokalne zajednice u kojoj poslujemo, zaključio je Sinožić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini